Jokerit otti pakkopisteet – vastassa oli Kiinan erikoinen evakkoryhmä

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokereille perjantaina hävinnyt Red Star Kunlun on kiinalainen KHL-joukkue, joka pitää majapaikkaansa toistaiseksi Moskovassa.

JÄÄKIEKKO Jokerit palasi kahden kehnomman esityksen jälkeen voittojen tielle lyötyään perjantaina kiinalaisjoukkue Red Star Kunlunin Moskovassa 2-1. Ethan Werek oli maalannut Red Starin avauserässä johtoon, mutta Markus Hännikäisen ja Brian O’Neillin maalit pelastivat Jokereille voiton.

Jokereille kyse on niin sanotuista pakkopisteistä. Onhan Red Star KHL:n heikoimpia joukkueita sen ollessa itäisessä konferenssissa viimeisenä. Red Star menetti pudotuspelimahdollisuutensa aikoja sitten.

– Ei ollut helppo tilanne. Pelillisesti oltiin kummassakin edellisessä pelissä mukana. Nyt jatkettiin kovaa työtä ja ennemmin tai myöhemmin se tuo palkinnon. Niin kuin tänään kävi, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi Moskovan illan annin Jokereiden nettisivuilla.

Jokereiden maalilla pelannut Samuel Jukuri torjui uransa toisen KHL-voiton.

– Jukuri on joutunut kovaan paikkaan ja suoriutunut siitä hyvin. Hienosti hän oli tänäänkin mies paikallaan, Marjamäki kehui Jukuria.

Jokerit on pelannut viime aikoina ailahtelevasti. Syynä on kova otteluruuhka. Syksyllä pelejä siirtyi KHL-karanteenien takia talvelle.

Lisäksi Jokereilla on ollut miehiä sairastuvalla. Nyt terveystilanne on kuitenkin kohenemassa.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa viidennellä tilalla. Pudotuspelipaikka on vielä varmistamatta, eikä tappioputkeen ole yhdeksässä viimeisessä runkosarjaottelussa varaa. Voitto Red Star Kunlunista olikin todella tärkeä.

Red Star Kunlun on jääkiekkohistorian omituisimpia tarinoita. Joukkue perustettiin 2016, kun KHL halusi laajentua Pekingin 2022 talviolympialaisten takia talviurheiluun kovasta panostavaan Kiinaan ja Kiinakin halusi kehittää jääkiekkokulttuuriaan. Mitään kiekkobuumia Kiinan KHL-joukkue ei kotimaassaan ole kuitenkaan saanut aikaiseksi.

Red Star Kunlunissa ei pelaa tällä kaudella yhtään kiinalaispelaajaa, eikä montaa ole ollut aiemmillakaan kausilla. Muukalaislegioonaksi kutsuttu joukkue on koronan aiheuttamien Kiinan matkustuskieltojen takia pitänyt majaansa Moskovassa.

Venäjällä KHL-peleihin päästetään yleisöä, mutta Red Starin kotiotteluissa väkeä on ollut vain kourallinen. Jokerit-peliä oli saapunut seuraamaan paikan päälle 391 katsojaa.

Rahaa Red Star Kunluniin palaa miljoonia euroja kaudessa. Toiminta jatkuu, koska Venäjällä ja Kiinassa moista projektia pidetään tarpeellisena, vaikka Red Star ei tällä kaudella ole käynyt Kiinan rajojen sisäpuolella.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereille tyly tappio Moskovassa – kotietu karkaamassa

Kommentoi Facebookissa