Jokerit päätti vuotensa vahvasti – ”Faneja ja yleisöä on ikävä”

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti vuoden 2020 viimeisessä ottelussaan raharikkaan SKA Pietarin maalein 2-1.

JÄÄKIEKKO Jokerit kohtasi keskiviikon huippuottelussa Helsingissä rahakkaan SKA Pietarin. Jokerit onnistui voittamaan ottelun maalein 2-1.

Veli-Matti Savinainen maalasi Jokerit avauserässä 1-0 -johtoon. Toisessa erässä maalin makuun pääsi Jokereiden pelaajista Jordan Schroeder. Kolmannessa erässä SKA painoi päälle, mutta ei päässyt tasoihin.

– Joukkue oli hyvin latautunut peliin ja pelasi erinomaista jääkiekkoa 40 minuuttia. Viimeinen erä meni liikaa puolustamiseksi. Tietyllä tapaa sen ymmärtää, koska joukkue välittää niin paljon ja SKA oli vastassa. Vähän olisimme kuitenkin tarvinneet hyökkäyspeliä, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi Jokereiden nettisivuilla.

Marjamäki oli joka tapauksessa iloinen, että puolustustaistelu onnistui.

– Hyvin hoidimme lopun, vaikka kaveri tuli maalin päähän ja sai ylivoiman. Se oli fiksusti hoidettu ja varmaan ansaitsimme tänään kaksi pistettä, Marjamäki sanoi.

Jokereilla oli joulukuussa vaikea jakso, joka toi neljä perättäistä tappiota. Joulukuun kolme viimeistä otteluaan Jokerit voitti.

Juttuvinkki: Pavel Bure teki viisi maalia, Leijonien baarireissulla osuutta asiaan?

Toistaiseksi Jokerit pelaa Helsingissä tyhjille katsomoille. Vielä ei ole tietoa, milloin katsojia päästettäisiin taas jääkiekko-otteluihin.

– Kuusi pistettä kolmesta pelistä joulun jälkeen – hieno viikko Jokereille. Faneja ja yleisöä on ikävä ja toivottavasti heidät saadaan uuden vuoden puolella taas katsomoon, Marjamäki päätti.

Jokerit nousi läntisessä konferenssissa viidenneksi. Toisena oleva SKA on 13 pistettä edellä, mutta on pelannut kuusi ottelua Jokereita enemmän.

Jokerit pelaa tammikuun alussa vierasottelut TsSKA Moskovaa ja HK Sotshia vastaan. Kotonaan Jokerit pelaa seuraavan kerran 8. tammikuuta Moskovan Spartakia vastaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit kairasi niukan voiton – Teemu Pulkkisen maali ei riittänyt

Kommentoi Facebookissa