Nuoret Leijonat kylvetti Slovakiaa – ”Meillä on hyvä kemia”

Leijonat juhlii maalia

Leijonat juhlii maalia. (Kuva Pasi Mennander/ Leijonat.fi)

Nuoret Leijonat tyrmäsi Slovakian MM-kisaottelussa Edmontonissa maalein 6-0.

JÄÄKIEKKO Suomi laittoi Slovakian kunnolla pesukoneeseen jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Edmontonissa. Nuoret Leijonat voitti ottelun maalein 6-0.

HIFK:ssa vahvaa kautta pelannut Florida Panthersin ykköskierroksen varaus Anton Lundell oli elementissään. Hän teki Suomen avausmaalin ja syötti lisäksi kaksi maalia.

Lundellin yhteistyö ketjukavereidensa Roni Hirvosen ja Kasper Simontaipaleen kanssa on toiminut upeasti.

– On hauskaa pelata näiden jätkien kanssa. Meillä on hyvä kemia ja löydämme toisemme hyvin jäällä. Täytyy pelata hyvin huomennakin, Lundell sanoi.

Lundell korostaa ketjunsa onnistumisten olevan seurausta kovasta työmäärästä.

– Kaikki ollaan hyviä pelaajia. Ehkä se työmäärä ratkaisee. Meillä on kova työmäärä jokaisessa vaihdossa ja saadaan sitä kautta riistoja ja kiekkoja. Joka pelissä on ollut paljon paikkoja ja tänään saatiin muutama onnistuminen kanssa.

Kehuja ykkösketjulle tuli päävalmentaja Antti Pennaselta.

– He ovat hyviä pelaajia. Se on selvä. Pelaavat yhdessä hyvin, tiivisti Suomen päävalmentaja Antti Pennanen syistä ykkösketjun hyviin esityksiin, Pennanen sanoi.

Ässissä SM-liigassa pelaava Roni Hirvonen on jopa ylittänyt odotukset.

– Hän pelaa Simontaipaleen ja Lundellin kanssa. Heillä on hyvä kemia. Hänellä on hyvä pelinäkemys. Hän on parantanut paljon peliään viime vuodesta, kehui Pennanen.

Nelosketjun Samuel Helenius teki kaksi maalia. JYPissä tällä kaudella hyvin esiintynyt legendaarisen Sami Heleniuksen kaksimetrinen poika oli Slovakia-ottelussa vakuuttava.

– Hän on iso. Voittaa kaksinkamppailuja. Hän on todella hyvä joukkuepelaaja. Hänen asenteensa on hyvä. Hän on tärkeä pelaaja meille ja pelasi tänään hyvän ottelun, Pennanen kehui Heleniusta.

Juttuvinkki: Epäilijät saivat nenilleen – tuli Leijonien historian pisin mitaliputki

Heleniuksen, Mikko Petmanin ja turnauksen avausottelunsa pelanneen Benjamin Korhosen muodostaman nelosketjun esitys oli muutenkin hyvä. Pennanen korosti, että parin muun ketjun olisi otettava siitä esimerkkiä.

– Nelosketju oli erittäin hyvä tänään. Hienoa, että toivat maaleja. Meillä on kokonaisuus hahmottumassa muutenkin hyvin. Meillä oli alussa vähän kahden kerroksen väkeä, joten nelosketjun taistelu sopi tuohon erinomaisesti.

Juuri 17 vuotta täyttänyt Brad Lambert säväytti jälleen luisteluvauhdillaan, mutta ei päässyt tehopisteille. Pennanen korostaa, että superlupaavalla nuorukaisella on parantamisen varaa.

– Hän on nuori pelaaja. Todella nopea. Hänen täytyy parantaa joukkuepelaamistaan, mutta hän on tärkeä pelaaja meille ja kykenee maalintekoon. Yhteistyötaitojaan pystyy parantamaan vielä.

Suomi on toistaiseksi voittanut Saksan 5-3, Sveitsin 4-1 ja Slovakian 6-0. Ensimmäinen todellinen testi tulee eteen uudenvuodenaattona, kun vastassa on NHL:n ykköskierroksen varauksia tihkuva turnausisäntä Kanada.

– On se iso haaste meille tietenkin. Kyllähän me ollaan parhaimmillaan oltu tässä turnauksessa erittäin hyviä. Pitää pystyä pysymään tempossa mukana ja säätelemään sitä. Ja pitää pystyä kamppailemaan. Ihan ok veto ei huomenna riitä. Pitää kestää vauhtia ja kamppailua. Mutta me ollaan valmiita peliin. Kyllä mä lupaan, että Suomi-poika vetää parhaansa, ennakoi Pennanen Kanada-ottelua.

Suomi ja Kanada ratkaisevat ottelussa lohkovoiton kohtalon. Lohkovoitosta huolimatta vastaan tulee puolivälierissä todella kova joukkue joukosta Ruotsi, Yhdysvallat, Venäjä, Tshekki. Vaikka Tshekkiä pidetään nelikosta selkeästi heikoimpana joukkueena, kykeni se voittamaan Venäjän kuitenkin 2-0.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Nuoret Leijonat pehmitti Sveitsin – ”Tilastot kertoo, että oltiin selkeästi edellä”

Kommentoi Facebookissa