Jokerit pelasti kunniansa – Eeli Tolvanen maalasi TPS:n häkkiin

Eeli Tolvanen on palannut Jokereihin kahden vuoden tauon jälkeen

Eeli Tolvanen on palannut Jokereihin kahden vuoden tauon jälkeen. (Kuva AOP)

Jokerit voitti TPS:n harjoitusottelussa 4-2. KHL:n uskottavuuden kannalta voitto oli Jokereille tärkeä.

JÄÄKIEKKO KHLJokereiden tasoa mitattiin keskiviikkona Turussa, kun Suomen jääkiekkoa 1990-luvulla hallinneet seurat TPS ja Jokerit ottivat yhteen. Kohtaaminen oli Jokereille ja TPS:lle ensimmäinen kuuteen vuoteen.

Jokerit voitti TPS:n kuusi vuotta sitten, kun joukkue valmistautui ensimmäiseen KHL-kauteensa. Myös toisen TPS-kohtaamisensa Jokerit voitti KHL-aikakaudellaan keskiviikon pelin päätyttyä Jokereiden eduksi maalein 4-2.

Jokerit hallitsi peliä ja siirtyi avauserässä kahden maalin johtoon. Maaleista vastasivat Brian O’Neill ja Jonathan Pudas.

Ruslan Ishakov maalasi TPS:n 1-2 -tilanteeseen. David Sklenickan 3-1 -maalin jälkeen Timur Ibraginovin teki TPS:lle vielä toisen maalin.

Loppunumerot 4-2:een viimeisteli Jokereihin kahden vuoden tauon jälkeen palannut Eeli Tolvanen. Kaudella 2017-2018 hurjasti maaleja Jokereissa laukonut Tolvanen hakee uralleen uutta vauhtia, kun Pohjois-Amerikassa pelit eivät sujuneet odotetusti.

– Eeli tuli uutena pelaajana. Hän on hyvä pelaaja meille, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuransa nettisivuilla.

Juttuvinkki: Kohuvaltio Valko-Venäjä on jääkiekon alisuorittaja

Viime viikolla Jokerit mittasi tasoaan SM-liigaa vastaan Imatran turnauksessa. Siellä Jokerit voitti Jukurit niukasti 2-1, mutta hävisi Ässille voittolaukauskisan jälkeen 3-4. Turussa tasoero oli Jokereiden ja TPS:n välillä jo selkeä, kuten pelaajabudjettien valossa pitäisi ollakin.

Marjamäenkin mielestä Turussa peli kulki jo paremmin.

– Näkyi niitä asioita, joita Imatralla ei vielä nähty. Saatiin peliä vähän sen näköiseksi kuin pitääkin.

Jokereiden KHL-kauden ympärillä riittää kysymysmerkkejä. Eikä pelkästään koronaviruksen takia.

Jokereiden faniyhdistys Eteläpääty ry ilmoitti keskiviikkona, ettei se halua, että Jokerit matkustaa ensi viikolla Valko-Venäjälle, missä pitäisi pelata Dinamo Minskiä vastaan 3. syyskuuta.

Valko-Venäjän poliittinen tilanne kuohuttaa maan itsevaltaisen presidentin Aleksander Lukashenkon toimien takia. Vaalivilpistä epäilty Lukashenko ei aio luopua vallastaan ja verenvuodatusta pelätään.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden faniyhdistys vastustaa pelaamista Valko-Venäjällä

Kommentoi Facebookissa