Jokerit taipui KHL:n kärkiottelussa

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit ja SKA Pietari kaukalossa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

SKA Pietari pehmitti Jokerit 2-0 ja nousi sarjataulukon kärkeen.

JÄÄKIEKKO Jokerit pelasi tasaisen ottelun KHL:n mahtiseuraa SKA Pietaria vastaan tiistaina vieraissa. Jääkiekon kliseinen sanonta kuitenkin kertoo, ettei ottelua voita, jos ei tee maaleja, ja niin kävi Jokereille SKA:n voitettua maalein 2-0.

Molemmat maalinsa SKA teki kolmannessa erässä. Ivan Morozov teki voittomaalin päätöserän puolivälissä ja lopussa Joonas Kemppainen teki tyhjiin. Jokereiden maalivahdin Anders Lindbäckin hieno esitys ei riittänyt.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli hukattuja tilaisuuksia,

– Meillä oli kolme mahdollisuutta onnistua ylivoimalla tänään. Ylivoimamme on toiminut, tänäänkin se pyöri hyvin, vaikka maalia emme saaneetkaan. Pakko kunnioittaa SKA:n alivoimapeliä, Marjamäki sanoi Jokereiden verkkosivujen mukaan.

Marjamäki näki joukkueensa esityksessä myös positiivisia asioita.

– Pelasimme kurinalaisen pelin. Otimme vain kaksi jäähyä, joka on elinehto, jos haluamme pärjätä näissä peleissä. Puolustuspelaaminen oli hyvää ja Lindbäck pelasi maalilla hyvin, Marjamäki sanoi.

Jokerit putosi KHL:n läntisessä konferenssissa kolmanneksi. SKA on kärjessä pisteen Jokereita edellä ja toisena oleva Dinamo Minsk on Jokereiden kanssa tasapisteissä.

Seuraavat ottelunsa Jokerit pelaa kotona. Torstaina vastassa on itäisen konferenssin kärkijoukkue Metallurg Magnitogorsk ja sunnuntaina Jokereiden vieraaksi saapuu Dinamo Riika.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mikko Lehtosen siirto kuohuttaa – totuus löytyy palkkakatosta ja verotuksesta

Kommentoi Facebookissa