Jokerit voitti Kiinassa – Mestiksestä KHL:ään harpannut lupaus juhlisti synttäreitään

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti Pekingissä Red Star Kunlunin 3-2.

JÄÄKIEKKO Jokerit avasi Kaukoidän kiertueensa keskiviikkona Pekingissä voitolla. Kiinan KHL-seura Kunlun Red Star taipui Jokereille maalein 2-3.

Jokereiden 20-vuotias laitahyökkääjä Aleksi Halme teki ensimmäisen maalinsa KHL:ssä. Mestiksessä pääosin pelannut Halme juhlisti syntymäpäiväänsä komeasti.

– Pikku synttärilahja siihen. Kyllä tämän varmasti ikuisesti muistaa. Vähän erilainen syntymäpäivä kuin normaalisti, Halme sanoi Jokereiden nettisivuilla.

Halmeelle peli oli seitsemäs tällä kaudella KHL:ssä ja paikkoja avausmaaliin on ollut jo aiemmin. Harppaus Mestiksestä KHL-tasolla on valtava, mutta Halme on sopeutunut haasteeseen hyvin.

– Totta kai on hienoa, että on päässyt täällä pelaamaan kovia pelejä. Olen pärjännyt mielestäni hyvin ja saanut tuotua omia vahvuuksia esiin. Energiaa pitää tuoda joka ilta kaukaloon, paljon taklauksia, luistelua ja ajamista maalille, hän kertoi.

Halme on ensimmäistä kertaa pelaamassa vieraskiertuetta Kaukoidässä. Pitkä lento Helsingistä Pekingiin tuntui jäsenissä.

– Ei kroppa ihan freesein mahdollinen ollut, mutta piti vain valmistautua hyvin. Ei oltu ehkä pelin alussa riittävän teräviä, mutta viimeinen 20-minuuttinen pelattiin loistavasti, Halme sanoi.

Seuraavaksi Jokerit matkustaa Venäjän puolelle Vladivostokiin, missä pelataan perjantaina.

– Ensimmäinen peli on saatu alta pois ja nyt vain seuraavaan kohteeseen. Enää ei tarvitse kymmentä tuntia istua koneessa, niin varmasti sitä kautta valmistautuminen vähän helpottuu, Halme sanoi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Leijonien MM-kultavahti kertoo asuvansa köyhän miehen San Franciscossa

Kommentoi Facebookissa