Jokerit voitti – Stanley Cup-voittaja löytämässä jyvänsä

Jokereiden maalivahti Antti Niemi torjui Chicago Blackhawksin 2010 Stanley Cupin mestaruuteen.

Jokereiden maalivahti Antti Niemi torjui Chicago Blackhawksin 2010 Stanley Cupin mestaruuteen. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti evakkojoukkueen rankkarikisan päätteeksi 2-1. Antti Niemi torjui vahvasti.

JÄÄKIEKKO Jokerit taisteli perjantaina Moskovan alueella Balashihassa 2-1 -voiton halliongelmiensa takia evakkoon joutuneesta Avangard Omskista. Ratkaisu nähtiin voittolaukauskisassa, jossa Ahti Oksanen osui peräti kolmesti.

Vastustaja oli odotetun vahva. Onhan Avangard itäisessä konferenssissa kolmantena.

– Oli vaikeita hetkiä ensimmäisessä ja toisessa erässä. Niin paljon alivoimaa ja ylivoimaa. Toisessa erässä hukattiin liikaa kiekkoja keskialueella ja sellainen selkeys puuttui pelaamisesta. Kolmas erä oli meiltä illan paras ja oli paikat viimeisellä viidellä minuutilla pistää peli kokonaan pakettiin, kommentoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki seuransa nettisivuilla.

Oksasen ohella Jokereiden hahmo oli vuoden 2010 Stanley Cup-voittaja, maalivahti Antti Niemi. Tällä kaudella isoissa vaikeuksissa ollut Niemi pelasi kauden parhaan ottelunsa torjuttuaan 34 laukausta. Myös rankkareissa Niemi oli vahva.

– Nyt tuli tasaisesti hommia, toisin kuin maanantaina. Hän on parantanut ja sitä me tarvitsemme. Yksi päästetty maali kahteen peliin. Varmasti joukkue on pelannut hyvin, mutta myös Andyn panos on ollut vakuuttava. Olemme iloisia siitä, Marjamäki kehui Niemeä.

Voitostaan huolimatta Jokereilla ei ole enää mahdollisuuksia nousta läntisessä konferenssissa toiseksi. SKA Pietari on varmistanut jo kakkossijansa.

Todennäköisesti Jokerit sijoittuu kolmanneksi. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan on tulossa Lokomotiv Jaroslavl. Sitä ennen Jokerit pelaa runkosarjassa vielä kaksi ottelua.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KHL:n karumpaa arkea – isä Moskovassa ja vastasyntyneet kaksoset Suomessa

Kommentoi Facebookissa