KHL:n karumpaa arkea – isä Moskovassa ja vastasyntyneet kaksoset Suomessa

NHL-urallaan epäonnistunut Teemu Pulkkinen pelaa nykyään Moskovan Dynamossa. (Kuva AOP)

NHL-urallaan epäonnistunut Teemu Pulkkinen pelaa nykyään Moskovan Dynamossa. (Kuva AOP)

Teemu Pulkkinen tuli hiljattain kaksosten isäksi, mutta työvelvoitteet Moskovan Dynamossa pitävät hänet kaukana perheensä luota.

JÄÄKIEKKO Toista kauttaan KHL:ssä pelaavalla Teemu Pulkkinen sai pettyä maanantaina, kun hänen edustamansa Moskovan Dynamo hävisi Jokereille karusti 0-5. Pulkkinen totesi tuloksesta, ettei siinä ole paljoa seliteltävää.

– 5-0. Aika tylyt lukemat. Ei siinä sen kummempia. Minskin kanssa voitettiin Jokerit tällä kaudella 5-0, joten tiedän, että on aika erilaiset fiilikset tuolla puolella koppia. Unohdetaan tää ja mennään eteenpäin, Pulkkinen summasi.

Pulkkisen mukaan Dynamo ei saanut omaa peliään oikein käyntiin.

– Me ei saatu karvauspeliä yhtään lähtemään ja Jokerit pääsi tulemaan periaatteessa koko ajan vauhdilla. Me ei vaan tänään päästy oikein liikkeelle. Siinä on tulos.

Hämmästyttävästi Dynamo on päästänyt kahdessa viimeisessä ottelussaan yhteensä 11 maalia. Riian Dinamon joukkue voitti lauantaina 7-6.

– Muutama huono peli kyllä tullut. Ei auta selitellä, Pulkkinen totesi asiasta.

Pulkkinen aloitti kautensa Valko-Venäjällä Minskin Dynamossa, mutta pelaajakauppa vei hänet Moskovaan. Minskillä ei olisi ollut mahdollisuuksia pudotuspeleihin.

– Ei se koskaan helppoa ole vaihtaa seuraa kesken kauden, mutta tää on ihan ok. Mennään päivä kerrallaan niin kuin on menty tähänkin asti.

Venäjän jättikokoisessa pääkaupungissa Pulkkinen kertoo viihtyvänsä.

– Minsk on mukava, mutta ei Moskovassakaan mitään valittamista ole sen puoleen. Molemmat kaupungit on hyviä. Löytyy puuhaa ja hyviä ravintoloita. Hyviä kaupunkeja asua.

Pulkkisen perheeseen syntyi hiljattain kaksoset. Perheen koko kasvoi kerralla kolmesta viiteen, mutta Moskovaan koko perhe ei ole muuttanut.

– Perhe asuu Suomessa loppukauden. Itse olen Moskovassa. Haluaisin olla kotona auttamassa, mutta tää on tää ammatti, ja luulen, että aika monella on sama tilanne. Mennään loppurutistus täysillä ja sitten on taas aikaa, Pulkkinen totesi tilanteestaan.

Pulkkinen on entinen Jokereiden pelaaja. Sopimuksensa takia hän ei ole kuitenkaan näillä näkymin palaamassa Jokereihin ensi kaudeksi, vaikka suuren perheenlisäyksen jälkeen vaihtoehto varmasti kiinnostaisi.

– Mulla on vuosi Moskovassa vielä sopimusta. Minskillä oli oikeudet ja Moskovan Dynamo osti ne sieltä. Ei mulla ollut missään vaiheessa mahdollisuutta siirtyä Jokereihin. En ole miettinytkään noita kuvioita sen enempää.

Helmikuun alussa Pulkkinen pelasi Suomen maajoukkueessa Euro Hockey Tour -turnauksen. Turnauksen antiin hän ei ollut tyytyväinen.

– En ole hirveän tyytyväinen siihen, kun ei saatu semmoista tulosta, jota oltaisiin haluttu. Venäjä-peli oli ihan ok, vaikka ei se pelinä niin hyvä ollut. Kaksi seuraavaa olivat vähän heikompia pelejä. Paremmin oltaisiin voitu pelata.

Pulkkinen, 28, on voittanut Leijonissa MM-hopeaa 2016. Sen jälkeen häntä ei ole pelannut arvoturnauksissa.

Pulkkinen pelasi Pohjois-Amerikassa 2013-18, mutta ei onnistunut tekemään läpimurtoaan NHL:ssä. Hän pääsi viiden vuoden aikana pelaamaan vain 83 NHL-ottelussa, vaikka AHL-tasolla tehopisteitä kertyi ihan mukavasti.

Kymmenisen vuotta sitten Pulkkinen oli Mikael Granlundin veroinen suurlupaus, jolle povattiin upeaa NHL-uraa. Pulkkisella on räjähtävä laukaus, mutta NHL:ssä hän ei kriitikkojen mukaan menestynyt, koska ei ollut riittävän monipuolinen.

Haastattelu Otto Palojärvi, Hartwall-areena

Lue myös: Jokereiden Kultaleijonalla hurja kausi – suomalaisten ennätys menossa uusiksi

Kommentoi Facebookissa