Jukka Jalonen jatkaa Leijonissa – iso näytönpaikka NHL:ään 2024

Jukka Jalonen on valmentanut Leijonia kolmella eri vuosikymmenellä. (Kuva Jääkiekkoliitto)

Jukka Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana 2024 MM-kisoihin, jos ei saa pestiä NHL:stä.

JÄÄKIEKKO Jääkiekkoliitto tiedotti keskiviikkona Jukka Jalosen jatkavan Suomen miesten A-maajoukkueen päävalmentajana kaudella 2023-2024. Jatkopesti oli odotettavissa, kun Jalonen ei saanut pestiä NHL:stä.

Jalonen valmentaa Leijonia vielä kolmessa arvoturnauksessa. Ensi keväänä Tampereella pelataan MM-kisat, helmikuussa 2024 ohjelmassa on NHL:n järjestämä World Cup ja keväällä 2024 Tshekissä pelataan MM-kiekkoa.

Jalosen tuoreeseen sopimukseen sisältyy aiemman sopimuksen tavoin NHL-pykälä, jonka puitteissa Jalosella on mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden. Tiettävästi Jalosta kohtaan on herännyt NHL:stä kiinnostusta, mutta toistaiseksi yksikään NHL-seura ei ole häntä palkannut edes apuvalmentajaksi.

World Cupissa, suomeksi maailmancupissa, ovat parhaat pelaajat mukana. Jaloselle helmikuussa 2024 pelattava turnaus lieneekin viimeinen merkittävä tilaisuus vakuuttaa NHL-seurat osaamisellaan. Jos Leijonat voittaisi World Cupin, olisi se Jaloselta todella kova työnäyte, vaikka seurajoukkuepesti onkin erilainen maajoukkueturnaukseen verrattuna.

– Myös mahdollinen World Cup talvella 2024 luonnollisesti kiinnostaa minua valmentajana, Jalonen sanoo tiedotteessa.

Jalonen on Suomen menestynein jääkiekkovalmentaja. Hän on valmentanut Leijonat olympiakultaan Pekingissä 2022. MM-kultaa Leijonat on voittanut hänen alaisuudessaan 2011, 2019 ja 2022. Lisäksi Jalonen valmensi Nuoret Leijonat MM-kultaan 2016.

Jalonen on voittanut kultaa myös seurajoukkuetasolla. Hän valmensi HPK:n Suomen mestariksi 2006, minkä jälkeen siirtyi A-maajoukkueen palvelukseen.

Jalonen ei toimi suomalaisessa jääkiekossa pelkästään A-maajoukkueen päävalmentajana. Vastuu on hänellä laajempi.

Jalosen vastuulle kuuluvat A-maajoukkueen lisäksi Suomi-kiekon painopisteiden rakentaminen koko suomalaisen jääkiekon käyttöön ja seurayhteistyö, poikien U20−U16-ikläluokkien valmennuksen johtaminen ja maajoukkuetoiminnan tiedonkeruu ja analysointi. Hän myös edustaa suomalaista jääkiekkoilua erilaisissa työryhmissä.

– A-maajoukkueen ohella Jukka tekee laajasti työtä koko suomalaisen jääkiekon eteen. Tämä työ ei välttämättä näy ulospäin, mutta sillä on valtavan iso merkitys Suomi-kiekon kokonaisuudessa, kommentoi Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Naisleijonat päihitti Sveitsin farssiottelussa

Kommentoi Facebookissa