Naisleijonat päihitti Sveitsin farssiottelussa

Suomi voitti MM-kisaottelussa Sveitsin maalein 4-0. (Kuva Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto)

Suomi voitti kolmella kentällisellä pelanneen Sveitsin MM-kisoissa maalein 4-0. Puolivälieräottelussa torstaina Naisleijonat kohtaa Tshekin.

JÄÄKIEKKO Naisleijonat päätti alkusarjaurakkansa MM-kisoissa Tanskassa voittoon. Suomi päihitti Sveitsin 4-0.

Ottelu jää historiankirjoihin omanlaisena farssinaan. Sveitsillä oli sairaustapausten takia mukana vain 15 kenttäpelaajaa. Naisleijonat voittikin laukaukset 44-6 sveitsiläisten saatua ainoan kunnollisen maalipaikkansa vasta ottelun lopussa.

Anni Keisala pelasi Suomen maalilla kaksi erää. Hän teki kolmanteen erään tilaa kisoihin kolmosvahdiksi valitulle Jenna Silvoselle, jolle haluttiin antaa tuntumaa MM-tason pelaamisesta.

Suomen ja Sveitsin ottelussa ei sarjajärjestelmän takia ollut urheilullista panosta. Ylemmästä viiden joukkueen alkusarjasta kaikki joukkueet etenevät puolivälieriin.

Itse asiassa Suomen olisi kannattanut hävitä tahallaan. Silloin puolivälieriin olisi tullut vastustajaksi Japani, joka on heikompi joukkue, kuin alemman alkusarjan voittaja Tshekki, jota vastaan Suomi puolivälierissä pelaa.

Tosipelit alkavat MM-kisoissa ylemmän alkusarjan joukkueilta viimein torstaina. Silloin Naisleijonien on saatava itsestään paras irti. Tshekki ei ole helposti kaadettava vastustaja, kuten Japani tai Sveitsi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Naisleijonat rökitti Japanin – Susanna Tapani -kohu suurempi puheenaihe

Kommentoi Facebookissa