Jukka Jalonen päätti jatkaa Leijonissa – NHL yhä kysymysmerkkinä

Päävalmentaja Jukka Jalonen on luotsannyt Leijonia useissa arvokisoissa.

Päävalmentaja Jukka Jalonen on luotsannyt Leijonia useissa arvokisoissa. (Kuva AOP)

Jukka Jalonen jatkaa Leijonien päävalmentajana vuoteen 2024, jos ei saa NHL:stä sopimusta.

JÄÄKIEKKO Jääkiekkoliitto tiedotti torstaina tehneensä jatkosopimuksen Suomen A-maajoukkueen päävalmentajan Jukka Jalosen kanssa. Jalosen uusi sopimus jatkuu vuoteen 2024 saakka.

Jalosen aiempi sopimus olisi päättynyt vuoden 2022 MM-kotikisojen jälkeen. Sopimusta pidennettiin kahdella vuodella.

– Olen todella nauttinut Leijonien valmentamisesta. Meillä on hienoja pelaajia ja erittäin hyvä ja kiinteä johtoryhmä, jossa työviihtyvyys on huipussaan. Itselleni tärkeää on myös se, että Suomi lähtee arvoturnauksiin aina taistelemaan kirkkaimmista mitaleista. Näistä asetelmista on hyvä jatkaa työtä myös tulevina vuosina, Jalonen sanailee tiedotteessa.

Jalosen, 58, meriitit maajoukkuevalmentajana puhuvat puolestaan. Hän on valmentanut Leijonat MM-kultaan 2011 sekä 2019 ja hopealle 2021.

Lisäksi Leijonat voitti Jalosen komennossa olympiapronssia Vancouverissa 2010, kun parhaat pelaajat olivat mukana. Nuorten MM-kultaan Jalonen luotsasi Suomen joukkueen kotikisoissa 2016.

– Tulokset puhuvat puolestaan. Maajoukkueen päävalmentajan tehtävän ohella Jukka tekee erinomaista työtä laajemmin koko Suomi-kiekon kehittämisessä. Jalonen oli selkeä ykkösvaihtoehtomme päävalmentajaksi myös kotikisojen jälkeen, kommentoi Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

Mikään salaisuus ei ole, että Jalosen suurena tavoitteena on päästä päävalmentajaksi NHL:ään. Hänen huhuttiin siirtyvän ensi kaudeksi Columbus Blue Jacketsin päävalmentajaksi, mutta siirto ei toteutunut.

Jalosen nykyisessä ja uudessa sopimuksessa on NHL-pykälä.

– Sopimukseen sisältyy edeltävän sopimuksen tavoin NHL-pykälä. Tämän puitteissa Jalosella on mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden, jos NHL:ssä aukeaa sellainen valmentajan paikka, johon hän haluaa tarttua, Nummela kertoo.

Jalonen pääsee näyttämään osaamistaan kapean kaukalon pelissä NHL:n huipputasolla joka tapauksessa ensi helmikuussa. Silloin ohjelmassa ovat Pekingin olympiakisat, jonne NHL päästää pelaajansa.

Edellisen kerran Jalonen valmensi Leijonia NHL-olympialaisissa Vancouverissa 2010. Leijonat pelasi epätasaisesti, eivätkä Suomen sen ajan NHL-tähdet pitäneet Jalosen pelisuunnitelmasta. Pronssia kuitenkin tuli.

Pekingin olympiajoukkueeseensa Jalonen valinnee useita pelaajia vuoden 2016 nuorten MM-kultajoukkueestaan. Jopa kolmannes Leijonien olympiaryhmän pelaajista voi tulla tästä kultajoukkueesta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jukka Jalosen ajatus muita edellä – jälleen MM-kisojen selkeä ykkönen

Kommentoi Facebookissa