JYP on pahassa tappiokierteessä – ”Ilmeessä otimme kuitenkin askeleen eteenpäin”

JYP on jääkiekon SM-liigan rahakkaimpia seuroja.

JYP on jääkiekon SM-liigan rahakkaimpia seuroja. (Kuva AOP)

JYP on ajautunut SM-liigassa kuuden ottelun tappioputkeen. HIFK pudotti joukkueen kuuden parhaan joukosta.

JÄÄKIEKKO JYPin tuloskunto on romahtanut joulun jälkeen SM-liigassa. Perjantaina JYP kärsi jo kuudennen perättäisen tappionsa, kun HIFK haki pisteet Jyväskylästä 3-1-tuloksella.

JYPiä koetellaan nyt kovalla kädellä.

– Ei tullut helpotusta. Joukkueen ilmeessä otimme kuitenkin askeleen eteenpäin. Joukkue oli taisteleva, sitä ei voi kiistää. IFK oli vahva, mutta pystyimme sen alun kuitenkin puolustamaan hyvin. Meillä oli omat paikkamme, mutta emme saaneet mistään sisään. Toisessa erässä teimme sitten pari virhettä, mistä IFK rankaisi kyllä sitten kovalla kädellä, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen suri.

HIFK puolusti kolmannessa erässä viisaasti johtoasemaansa ja näin JYPin kiri jäi torsoksi.

– IFK pelasi johtoasemassa kovaa ja viisaasti. Ei päästy ihan sinne ytimeen sitten kuitenkaan. IFK blokkasi älyttömän määrän laukauksia, Tirkkonen mietti.

JYP jäi illan tuloksen myötä ”sääliviivan” alapuolelle ja on tällä hetkellä kahdeksantena SM-liigassa. HIFK nousi kuudenneksi ohitettuaan JYPin lisäksi HPK:n.

Sarjakakkonen Tappara kaatoi perjantaina jääkiekkoliigassa Jukurit 3-2-lukemin voittomaalikilpailun jälkeen, mutta kolme pistettäkin oli tarjolla. Jukurit nousi aivan ottelun lopussa kahden maalin takaa tasoihin ja muistutti jääkiekkopelin lainalaisuuksista.

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi oli omiensa otteisiin tyytyväinen, vaikka lopussa meinasi käydä kylmät.

– Pelasimme kyllä erittäin hyvän jääkiekko-ottelun. Haimme voimaa tuosta edellisestä huonosta pelistä ja sitoutumattomuudesta, mutta tänään sitoutuneisuus oli todella kovalla tasolla. Se, miten peliä pyrittiin hallitsemaan virtauksen kautta, toimi kyllä hienosti 58 minuuttia, Rautakorpi kiitteli.

Jääkiekkopeli kestää kuitenkin aina 60 minuuttia ja sen Tapparakin sai oppia.

– Erikoistilanteet olivat ihan hyvä muistutus meille jääkiekon lainalaisuuksista eli pelasit sitten kuinka hyvin tahansa, niin maalit kuitenkin ratkaisevat. Se on hyvä muistaa tässä vaiheessa. Pelin loppuhetket ovat aina ne kovimmat, oli peli sitten sitä ennen mennyt miten vain. Muuten olen kyllä joukkueesta ylpeä. Meillä ei ollut viidellä viittä vastaan yhtään huonoa pelaajaa, Rautakorpi pohti.

Nousukuntoinen TPS kaatoi Kuopiossa KalPan tylysti 5-2. TPS:n ehdoton sankari oli konkarihyökkääjä Lauri Korpikoski, joka teki hattutempun.

TPS vaelsi syksyllä varjojen mailla ja seuran toiminnassa oli surkuhupaisiakin piirteitä. Nyt TPS on kivunnut pisteen päähän viimeisessä playoff-paikassa kiinni olevasta Ässistä.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Lukolla hurja voittoputki

Kommentoi Facebookissa