JYPin karmiva tappioputki ohi – Olli Jokinen ruoski omiaan

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita.

NHL-legenda Olli Jokinen valmentaa SM-liigassa Mikkelin Jukureita. (Kuva Liiga)

JYPin kymmenen ottelun tappioputki päättyi. HPK on puolestaan seitsemän ottelun voittoputkessa.

JÄÄKIEKKO JYPin synkkä tappioputki SM-liigassa päättyi keskiviikkona, kun se voitti Mikkelin Jukurit. Ennen keskiviikon ottelua JYP oli hävinnyt kymmenen perättäistä ottelua.

JYPin helpottavan voiton sinetöi Anttoni Honka jatkoajalla. JYP voitti 4-3.

– Ollaan koko ajan pelattu hyviä ensimmäisiä eriä. Pelattiin nytkin, mutta nyt taso säilyi koko ottelun. Meillä oli hyvä, tiivis paketti. Tehdään paljon töitä ja hyvällä tunteella, niin sitten ansaitaan voittojakin, JYPin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi sanoi lehdistötilaisuudessa.

Jukurien valmentaja Olli Jokinen oli hyvin pettynyt. Hän sanoi suoraan joukkueensa kärsivän asennevammasta.

– Meillä oli hyvä ensimmäinen 20-minuuttinen, ja se oli sitten siinä. Varsinkin toinen erä oli karsea. Jos JYP pelaisi meitä vastaan 60 kertaa runkosarjassa, johtaisivat liigaa, Jokinen sanoi.

Tällä kaudella valmentajaa vaihtanut HPK porhaltaa nyt loistovireessä. Se otti jo seitsemännen perättäisen voittonsa kukistettuaan alkukauden suuryllättäjän KooKoon 4-2.

– Tietysti täytyy olla tyytyväinen lopputulokseen. Vähän levotonta oli pelaaminen, oli kiireen tunnetta. Tosi koville jouduttiin, koska KooKoo pelaa niin hienosti, HPK:n valmentaja Jarno Pikkarainen sanoi lehdistötilaisuudessa.

SaiPa kävi keskiviikkoiltana häviämässä Helsingissä HIFK:lle 0-3-lukemin. SaiPan illasta ei jäänyt paljoa kerrottavaa.

SaiPa ei juuri vieraillut HIFK:n päädyssä, mistä kertoo sekin, että HIFK:n maalivahti Niilo Halonen torjui koko ottelussa vain 10 kertaa.

SaiPan esitys oli heikko, eikä päävalmentaja Pekka Virtakaan ollut oikein juttutuulella.

– Oltiin selvästi huonompi joukkue koko 60-minuuttisen ajan, eikä oltu edes lähellä voittoa. Siinä se on kommentoitu, Virta sanoi pelin jälkeen.

SaiPan ykkösmaalivahti ja Leijoniinkin Karjala-turnaukseen noussut Niclas Westerholm jätti pelin kesken jo avauserän jälkeen, eikä palannut enää ottelussa edes penkille.

– Ei vaan koppi tarttunut, niin sen takia vaihdettiin, Virta väitti, vaikka tarttuihan se. Westerholm piti maalinsa puhtaana avauserässä.

Eikö siihen ole mitään muuta kommentoitavaa?

– Ei, Virta vastasi.

Vaasassa Sportin heikko loppusyksy sai jatkoa, kun Pelicans päihitti Sportin 3-0. Pelicans jatkaa sarjassa kuudentena, kun Sport on pudonnut yhdeksänneksi.

Teksti Otto Palojärvi, Ville Hirvonen ja Pasi Tuominen

Lue myös: Erikoinen ratkaisu – Lukko ei pelannut koronan takia, mutta pääsi silti jatkoon

Kommentoi Facebookissa