Kaapo Kakko loisti New Yorkin paikallismatsissa – ”Yllätyin ittekki!”

Kaapo Kakon NHL-seura on New York Rangers.

Kaapo Kakon NHL-seura on New York Rangers. (Kuva AOP)

Kaapo Kakko yllättyi vahvasta peliesityksestään NHL:ssä.

JÄÄKIEKKO Kaapo Kakko pelasi tiistaina yhden nuoren NHL-uransa parhaista otteluista. Palaute valmennukselta tuli välittömästi.

Pian kotiottelun päätyttyä – paikallisvastustaja New York Islanders oli voittanut 4-2 – päävalmentaja David Quinn kutsui Kakon huoneeseensa. Kaapo ei kertonut, mitä pikapalaverissa käsiteltiin, mutta huoneesta 18-vuotias suomalainen tuli hymy huulillaan.

– Ihan tyytyväinen olen omaan panokseen tänään, sanoi Kakko.

Tyytyväisyys omaan panokseen ei ole ollut Kakolle NHL:ssä mikään päivittäinen asia. Hän on ollut usein itsensä kovin kriitikko. Nyt on kulunut kahdeksan ottelua perättäin ilman maalia. Tiistaina Kakko kuitenkin liikkui irtonaisesti, harhautteli, suojasi kiekkoa ja laukoi.

Quinn kiitti nostamalla turkulaisen ykkösketjuun kesken ottelun.

– Yllätyin ittekki! Nyt päästiin vähän vauhtiin, kun ketjuja hieman vaihdeltiin. Hienoa oli päästä ykkösketjuun, vai onko se nyt kakkonen, Kaapo virnisteli viitaten Mika Zibanejadin johtamaan kärkivitjaan.

– Totta kai se näkyi heti, kun kentälle pääsi tasaisesti. Onhan se pelaaminen helpompaa niin.

Jääaikaa Kakolle kertyi 19 minuuttia ja 33 sekuntia. Lukema on hänen NHL-uransa korkein. Kaapolle tuli vastuuta viime minuuteillakin, kun Rangers yritti kavennusta. Loppuhetkillä Kakko laukoi hyvästä paikasta: oivasti pelannut Islanders-maalivahti Thomas Greiss ehti väliin.

– Saatiin loppuun muutama maali, mutta ei neljää maalia kyllä saisi eteen antaa. Ihan hyviä paikkoja meillä oli tänään, ei nyt vaan sattunut menemään. Vaikea peli meille, mutta eipä se auta, Kakko kertasi.

Valmentaja Quinn vakuuttelee luottamustaan Kakkoon, vaikka tämän maali- ja pistetuotanto on jäänyt kauas odotuksista. Tehopisteitä 44 ottelun jälkeen on 16 (7+9).

– Itse asiassa olen tykännyt hänen esityksistään jo pidemmän aikaa, Quinn sanoi pelin jälkeen.

Viime ottelut Kakko on pelannut lähinnä Filip Chytilin ja Brett Howdenin ketjussa.

– Nuori ketjumme on pelannut hyvin yhteen. Nyt kun emme tahtoneet saada maaleja aikaiseksi viidellä viittä vastaan, aloin sekoittaa ketjuja. Vastustaja käytti paikkansa, me emme. Hyvää peliä, mutta tulos ei ollut sitä, mitä haimme, sanaili Quinn.

Osittain tähtihyökkääjä Artemi Panarinin poissaolon takia Kakko sai Islanders-kamppailussa tavallista enemmän vastuuta. Panarin teki viime kesänä Rangersin kanssa 81,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen. Venäläinen on ollut hintansa väärti ja tehnyt hulppeat 68 tehopistettä.

– Hän on ollut kyllä tosi iso kaveri meille. Kyllä olisi taas tarvittu. Kun ajattelee, kuinka paljon pisteitä hän on meille tehnyt, niin suuri palanen hän on tietysti joukkuettamme, Kakko pohti.

Kaapo saa nyt ensimmäisen kunnollisen hengähdystauon NHL-tulokaskaudellaan. Tähdistöottelusta ja väliviikosta johtuen Rangers ei pelaa yhdeksään päivään. Kakko käyttää ajan hyödykseen ja lähtee Suomeen.

– Joo, käyn ihan vaan nopeasti, Kakko vahvisti.

– Totta kai siinä ehtii huilaamaankin, kun Suomessa on. Tekee varmasti hyvää. Pitkään aikaan en ole perhettä ja kavereita nähnytkään!

Haastattelu Pasi Tuominen, New York

Lue myös: Aleksander Barkov on jälleen aliarvostetuin pelaaja NHL:ssä

Kommentoi Facebookissa