Kaapo Kakko maaliahneena – Patrik Laine uudessa surkeassa putkessa

Kaapo Kakko hyökkää NHL:ssä New York Rangersin pelipaidassa.

Kaapo Kakko hyökkää NHL:ssä New York Rangersin pelipaidassa. (Kuva AOP)

Kaapo Kakko teki NHL-ottelussa ensi kertaa kaksi maalia. Patrik Laine on puolestaan pelannut kuusi perättäistä ottelua tekemättä maalia.

JÄÄKIEKKO New York Rangersin hyökkääjä Kaapo Kakko teki NHL-urallaan ensi kertaa kaksi maalia samassa ottelussa. Rangers otti tärkeän voiton kukistettuaan Buffalo Sabresin maalein 6-3.

Kakko viimeisteli 6-3-voitossa joukkueensa toisen ja viidennen maalin. Hänet valittiin kamppailun kolmostähdeksi.

Kakon ensimmäinen syntyi suoralla jatkolaukauksella Adam Foxin oivasta syötöstä. Toisen henkilökohtaisen maalinsa Kakko survoi maalinedustalta ylivoimapelissä.

Avausmaalistaan Kakko jakoi kiitokset Foxille.

– Se maali oli hänen pelisilmänsä ansiota. Hän on loistava pelaaja. Kun hän saa kiekon, täytyy olla valmiina, koska jotain tuollaista voi tapahtua, Kakko sanoi lehdistötilaisuudessa.

Rangersilla, joka on viidentenä NHL:n itäisessä divisioonassa, on vielä mahdollisuudet Stanley Cupin pudotuspeleihin. Boston Bruinsin sunnuntainen häviö oli Rangersille myös hyvä uutinen.

– En itse asiassa tiennyt Bostonin häviöstä ennen otteluamme. Hyvä juttu kuitenkin, saimme siitä ehkä lisää energiaa, Kakko sanoi.

Toisella NHL-kaudellaan Kakko on tehnyt 42 ottelussa kaikkiaan 16 tehopistettä (8+8). Tehot ovat kaukana siitä, mitä NHL:n kakkosvaraukselta vielä odotetaan, mutta valmentaja David Quinn on positiivisella mielellä.

– Heti ensimmäisestä vaihdosta näki, että Kaapo on tänään vireessä. Hän liikkui hyvällä jalalla, suojasi kiekkoa ja pelasi hyvin hyökkäyspäässä. Hyvä, että hän sai palkinnon työstään, kertasi Quinn.

Floppikautta pelaava NHL-joukkue Columbus Blue Jackets valmistautuu jo kesälomaan. Sunnuntaina aikaa joukkue sentään pani kampoihin hallitsevalle mestarille Tampa Bay Lightningille, mutta lopulta Lightning kaatoi Jacketsin kotonaan maalein 4-3. Ratkaisu syntyi jatkoajalla Victor Hedmanin osuttua.

Ottelu oli synkkä suomalaisittain. Jackets-maalivahti Joonas Korpisalo jätti kamppailun loukkaantuneena, ja joukkuetoveri Patrik Laine jäi ilman maalia. Laine ei ole tehnyt yhtään maalia kuuteen otteluun.

NHL:n keskistä divisioonaa johtaa Carolina Hurricanes. Florida Panthers on toisena ja Tampa Bay pitää hallussaan kolmatta sijaan. Blue Jackets on kahdeksantena eli viimeisenä.

Teksti Otto Palojärvi ja Pasi Tuominen

Lue myös: Nuorten Leijonien kultavahti aloitti hienosti – päihitti itsensä Tuukka Raskin

Kommentoi Facebookissa