Kainuuseen ja Pohjois-Karjalaan luvassa lumimyräkkää – kesärenkailla ei pidä lähteä liikenteeseen

– Jos kesärenkaat on jo vaihdettu, niin syytä on miettiä talvirenkaiden vaihtoa takaisin, sanoo Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki.

– Jos kesärenkaat on jo vaihdettu, niin syytä on miettiä talvirenkaiden vaihtoa takaisin, sanoo Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki. (Kuva Fotolia)

Fintrafficin tieliikennekeskus muistuttaa, että ennakoiva kuljettaja pitää kelivaraa.

LIIKENNETURVALLISUUS Kainuun ja Pohjois-Karjalan suunnalla ajokeli muuttuu erittäin huonoksi tänään illalla lumipyryn ja voimistuvan puuskittaisen tuulen vuoksi jatkuen talvisena ainakin huomiseen perjantaihin.

– Kelit muuttuvat iltaa kohti kehnoiksi, joten jos kesärenkaat on jo vaihdettu, niin syytä on miettiä talvirenkaiden vaihtoa takaisin. Kesärenkailla ei kannata lähteä nyt luistelemaan lainkaan. Muistaa tulee myös kelien mukaiset turvavälit ja ajonopeudet, jotta liikenne saadaan sujumaan turvallisesti ja vältytään turhilta onnettomuuksilta, muistuttaa Fintrafficin tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Eero Sauramäki.

Tiellä liikkujia muistutetaan nyt runsaan lumisateen aiheuttamista vaaratilanteista, jossa pyryttävä lumi heikentää näkyvyyttä. Voimistuva puuskittainen tuuli saattaa aiheuttaa myös lumen ajoittaista kasautumista tielle, joten lumi- tai sohjoliirron vaara on hyvä ottaa huomioon.

Katso ajokeli, kelikamerakuvat ja liikennetiedotteet Suomen pääteiltä osoitteesta liikennetilanne.fintraffic.fi.

Lue myös: Sääprofeetta povaa epävakaata säätä keväästä ensi kesään – ”Kesä on siirtynyt syksyyn ja alkaa elokuussa”

Kommentoi Facebookissa