Kaisa Mäkäräinen yhä hurjassa kunnossa – mahtuisi hiihdon MM-kisajoukkueeseen

Kaisa Mäkäräisen upea ura päättyi kevääseen 2020 (Kuva: AOP)

Kaisa Mäkäräisen upea ura päättyi kevääseen 2020. (Kuva AOP)

Kaisa Mäkäräinen lopetti ampumahiihdossa huipputasolla 2020, mutta hiihti vuotta myöhemmin vielä maastohiihdossa SM-hopeaa 10 kilometrillä.

HIIHTO Kaisa Mäkäräinen, 38, päätti pitkän ja upean ampumahiihtouransa viime kauteen. Hänen kuntonsa ei kuitenkaan ole romahtanut, vaan hiihtovauhti on Mäkäräisellä Suomen maastohiihtomaajoukkueen tasolla.

Lauantaina Pyhäjärvellä Mäkäräinen hiihti SM-hopeaa 10 kilometrin vapaalla hiihtotavalla käydyssä väliaikalähtökisassa. Hänen suoritustaan voi pitää vakuuttavana.

– Sain kyllä pidettyä itseni tiukalla alusta loppuun. Taktiikkana kuului, että ensimmäisellä kierroksella ei saa olla ihan nakit, Mäkäräinen kommentoi Ylen haastattelussa.

Mäkäräinen hävisi 11,2 sekuntia kultaa kuitanneelle 42-vuotiaalle Riitta-Liisa Roposelle. Kolmanneksi sijoittui 36-vuotias Laura Mononen.

Ensimmäistä kertaa Mäkäräinen ei päihittänyt Suomen maastohiihtomaajoukkueen edustajia. Mäkäräinen oli aiemmin voittanut kaksi maastohiihdon SM-kultaa vuosilta 2013 ja 2017.

Juttuvinkki: Marja-Liisa Kirvesniemi oli ”someraivon” kohde jo kauan ennen someaikaa

Suomen naishiihtäjien kärkikaartista Pyhäjärven kympiltä olivat sivussa Obertsdorfin MM-kisoihin valmistautuva Krista Pärmäkoski, maailmancupin sprinteissä edukseen esiintynyt Jasmi Joensuu sekä Kerttu Niskanen, jonka kausi päättyi loukkaantumiseen. Jos kolmikko olisi ollut mukana, olisi Mäkäräinen silti taistellut palkintosijasta.

SM-hopean jälkeen alkoi tietysti keskustelu Mäkäräisen mahdollisesta osallistumisesta Oberstdorfin MM-kisoihin. Spekulaatiot sellaisesta voi kuitenkin unohtaa. Mäkäräinen on useaan otteeseen ilmoittanut kilpailevansa nykyään vain kansallisella tasolla ja vahvisti tämän myös Pyhäjärvellä.

Se on selviö, että Mäkäräinen kyllä mahtuisi Suomen MM-joukkueeseen. Hän olisi mahdollisesti mukana jopa viestijoukkueessa, jos MM-kisoihin osallistuisi.

Suomen maajoukkueen tason suhteen Mäkäräisen menestys SM-kilpailussa on tietysti huolestuttava asia. Kotimainen kärki on varsin kapealla pohjalla, jos uransa vuotta aiemmin lopettanut ampumahiihtäjä pystyy sijoittumaan SM-kilpailussa toiseksi.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ilkka Herolan mäkivire ailahtelee – mitali MM-kisoista olisi iso yllätys

Kommentoi Facebookissa