Kaksi lasta loukkaantui liikenneonnettomuuksissa – sairaalassa tarkastetut vammat onneksi lieviä

Poliisi tutkii tapauksia liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poliisi tutkii tapauksia liikenneturvallisuuden vaarantamisena. (Kuva AOP)

Pyöräilevä lapsi törmäsi bussin kanssa ja tielle juossut lapsi osui henkilöauton etuoveen.

ONNETTOMUUS Oulun Ylikiimingissä Ouluntien ja Muhostien risteyksen kohdalla tapahtui perjantaina kello 15 aikaan liikenneonnettomuus, jossa pyöräilemässä ollut 11-vuotias lapsi törmäsi bussin kanssa.

Bussi oli kuljettanut koululaisia Oulun suuntaan, kun kevyen liikenteen väylää ajanut lapsi oli lähtenyt ylittämään Ouluntietä. Jarrutuksesta huolimatta bussi oli osunut pyöräilevään lapseen. Lapsi oli kaatunut törmäyksen voimasta tien reunaan, mutta ei ollut onnekseen jäänyt bussin alle.

Törmäyksen jälkeen lapsi oli ollut tajuissaan. Alustavan tiedon mukaan hänellä oli lähinnä ruhjevammoja. Lapsi oli käyttänyt suojakypärää, joka oli suojannut pahemmilta päävammoilta. Sairaankuljetus vei lapsen OYS:aan lääkärin tarkastettavaksi.

Tapahtuma-aikaan oli hämärää, mutta paikalla olleet katuvalot eivät olleet vielä syttyneet. Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeellä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Oulussa Kaitoväylällä jäi puolestaan 7-vuotias lapsi auton töytäisemäksi perjantaina kello 16.10 aikaan. Autoilija oli ajanut alhaista nopeutta tietä, kun hänen kulkusuunnastaan katsottuna vasemmalta oli juossut lapsi tielle.

Auton kuljettaja oli yrittänyt väistää ja jarruttaa, mutta ei ollut kuitenkaan onnistunut siinä kokonaan. Lapsi oli osunut auton etuoveen ja kaatunut selälleen tielle. Hän oli kuitenkin noussut itse välittömästi ylös.

Paikalle hälytettiin sairaankuljetus, joka kuljetti lapsen lääkärin tutkittavaksi. Alustavan tiedon mukaan hän oli loukannut kasvojaan. Väistöyrityksen seurauksena auto oli osunut tien varressa olevaan lumivalliin ja auton oikea etukulma vaurioitui. Poliisi tutkii tätäkin asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Lue myös: Auto töytäisi parkkipaikalla ollutta lasta – lapsi selvisi vammoitta, mutta naiset raapivat toisiaan

Kommentoi Facebookissa