Kalastuslupia voi nyt hankkia mobiilisovelluksella – luvat myös säilyvät tallessa

Kalastonhoitomaksun maksettuaan voi kalastaa yhdellä vavalla lähes koko maassa.

Kalastonhoitomaksun maksettuaan voi kalastaa yhdellä vavalla lähes koko maassa. (Kuva Fotolia)

Metsähallitus myi viime vuonna eri ostokanavien kautta 180 000 koko vuoden kalastonhoitomaksua.

KALASTUS Metsähallitus on julkaissut Eräluvat-sovelluksen, jolla voi ostaa kalastuslupia ja maksaa valtion kalastonhoitomaksun. Eräluvat-sovellus on ladattavissa iOS– ja Android-järjestelmiä käyttäviin puhelimiin ja tabletteihin.

Metsähallitus myi viime vuonna eri ostokanavien kautta 165 000 erälupaa ja 180 000 koko vuoden kalastonhoitomaksua. Uudella sovelluksella kalastajat voivat hankkia sekä vapalupia että pyydyslupia Metsähallituksen kohteille.

Lisäksi he voivat maksaa sovelluksessa valtion kalastonhoitomaksun. Sovelluksessa luvat myös säilyvät tallessa ja ne voidaan tarvittaessa esittää kalastuksenvalvojalle. Metsähallitus aikoo lisätä Eräluvat-sovellukseen myös muita lupia myöhemmin.

– Toivomme, että asiakkaat löytävät myös Eräluvat-sovelluksen ja kokevat sen vaivattomana tapana hankkia lupia ja säilyttää lupatositteita, tietohallintopäällikkö Jari Haarala Metsähallituksen Eräpalveluista sanoo.

Juttuvinkki: Kalastusluvat ja pyydysten merkinnät kuntoon – niin valvoja ei yllätä

Kalastuslupien hankinta onnistuu Eräluvat-sovelluksella, kun kalastaja on kirjautunut sovellukseen. Kirjautuminen onnistuu samoilla tunnuksilla kuin Eräluvat-kauppaan. Jos tunnuksia ei ole ennestään, ne luodaan ensin verkkokaupassa.

Eräluvat-sovelluksessa luvat maksetaan maksukortilla, jonka tiedot asiakas syöttää ensimmäisen lupaostoksen yhteydessä. Sovelluksessa asiakas voi hankkia lupia vain itselleen.

Tähän saakka merkittävimmät Metsähallituksen erälupien hankintakanavat ovat olleet Eräluvat-verkkokauppa ja Eräluvat-palvelunumero 020 69 2424.

Lue myös: Kalastaessa voi ylittää jokialueella kulkevan sisärajan – mutta rantautua ei saa toisen valtion alueelle

Kommentoi Facebookissa