Kansanedustajaa epäillään törkeästä petoksesta – kulukorvauksiin liittyvä esitutkinta siirtyy syyteharkintaan

Rikoksesta epäillyn asemassa on kansanedustaja Ville Vähämäki.

Rikoksesta epäillyn asemassa on kansanedustaja Ville Vähämäki. (Kuva AOP)

Kyseessä on tapaus, jossa perussuomalaisten kansanedustajat käyttivät asuntonaan saunahuoneistoa.

KULUKORVAUKSET Keskusrikospoliisi on päättänyt esitutkinnan, joka koskee kahden kansanedustajan eduskunnalta nostamaa korotettua kulukorvausta kakkosasunnon perusteella. KRP käynnisti asiassa elokuussa 2018 esitutkintalain 3 luvun 3 §:n 2 momentissa säädetyn selvityksen ja aloitti selvityksen perusteella toisen kansanedustajan toiminnasta esitutkinnan.

– Toista kansanedustajaa epäillään törkeästä petoksesta. Toisen kansanedustajan kohdalla esitutkinnan käynnistämisen edellytykset eivät täyttyneet, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Visa Weckström.

Kyseessä on tapaus, jossa perussuomalaisten kansanedustajien Ville Vähämäen ja Teuvo Hakkaraisen todettiin käyttäneen asuntona tilaa, joka oli saunahuoneisto. KRP epäilee, että kansanedustajan toiminnan vuoksi eduskunnalle on aiheutunut perusteettomasti maksetun korotetun kulukorvauksen muodossa taloudellista vahinkoa yhteensä noin 41 000 euron verran.

Esitutkinnan mukaan kyseisestä summasta noin 13 000 euroa on maksettu rikoksesta epäillyn asemassa olevalle kansanedustajalle, joka on Ville Vähämäki. Noin 28 000 euroa oli maksettu kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle, jonka kohdalla esitutkinnan käynnistämisen edellytykset eivät täyttyneet.

Vähämäki on sittemmin maksanut eduskunnalle takaisin hänelle itselleen maksetun yhteensä noin 13 000 euron summan. Esitutkinta on päättynyt, ja asia siirtyy Helsingin syyttäjänvirastoon syyteharkintaan tämän vuoden puolella. Esitutkinnassa ei käytetty pakkokeinoja.

Lue myös: Lapsiasiavaltuutetun taksikulut nousivat uutisotsikoihin – ”Se on sellaista raakaa ja arkista työtä”

Kommentoi Facebookissa