Kärpät hurjassa voittoputkessa – ”Tosi ylpeä saa taas olla”

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki. (Kuva AOP)

Oulun Kärpät porskuttaa kymmenen ottelun voittoputkessa.

JÄÄKIEKKO Oulun Kärpillä menee SM-liigassa lujaa. Länsirannikon reissultaan Raumalla ja Porissa Kärpät nappasi voitot lyötyään perjantaina Lukon 2-0 ja lauantaina Ässät 3-1.

Kärpät on sarjan kärjessä. Joukkue on voittanut kymmenen perättäistä ottelua.

– Aloitettiin tosi hyvin. Onnistuttiin tekemään hyvin töitä ja saatiin Ässät ahdinkoon, mutta ei millään saatu jatkettua sitä. Ässät suojasi erinomaisesti omaa maaliaan ja sumputti siihen loistavasti, jolloin meillä laukaisumäärät jäivät pieniksi. Kolmas erä oli kovaa taistelua. Kun Ässät sai avausmaalin, he saivat momentumin ja kotiyleisön taakseen. Ei missään tapauksessa ollut helppo työpuhde. Tosi ylpeä saa taas olla jokaisesta joukkueen jäsenestä, kommentoi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner seuransa nettisivuilla.

Kärpät johtaa sarjaa nyt seitsemän pisteen turvin. Sarjassa toisena oleva Tappara saalisti perjantain ja lauantain peleistään vain kaksi pistettä voitettuaan perjantaina KalPan jatkoajalla 3-2 ja hävittyään lauantaina KooKoolle 1-2.

Kolmantena oleva JYP on jäänyt Tapparasta vain neljä pistettä. Ilves voitti lauantaina SaiPan vieraissa 2-1 ja nousi neljänneksi. Kärpistä Ilves on jäänyt 16 pistettä.

Nuorten MM-kultavalmentaja Jussi Ahokas on saanut KooKoon liitoon. Kouvolalaisjoukkue on sarjataulukossa peräti viidentenä pisteen HIFK:ta ja Lukkoa edellä.

HIFK onnistui lauantaina voittamaan TPS:n Turussa 2-1. HIFK sai toiseksi viimeisenä olevaa TPS:ää vastaan pidettyä puolustuksensa kurissa.

Tällä kaudella kolme seuraa on vaihtanut valmentajaa. Ilveksen tapauksessa valmentajavaihto onnistui. Myös TPS on pelannut ajoittain pirteämmin uuden valmentajansa Marko Virtasen komennossa.

Sarjajumbo Sport on pestannut uudeksi päävalmentajakseen kokeneen Risto Dufvan. Haaste on Dufvalla kova. Toisaalta myös helppokin, koska SM-liigasta voi pudota ainoastaan konkurssin kautta, kuten Espoo Bluesille kävi 2016, eikä Sport ole ajautumassa konkurssiin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Pekka Virta NHL-lupauksensa paluusta Liigaan – ”Kyllä se häntä harmittaa”

Kommentoi Facebookissa