Kärpillä kulkee kehnosti – ”Olimme paljon huonompia tänään”

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki

Kärpät on budjettinsa perusteella aina SM-liigan merkittävä mestarisuosikki. (Kuva AOP)

Kärppien matalalento jatkuu SM-liigassa. KalPa oli tiistaina selvästi parempi voitettuaan oululaiset 4-1.

JÄÄKIEKKO Oulun Kärpillä on meneillään heikko kausi SM-liigassa. Tiistai-iltana Kärpät taipui kotonaan KalPalle 1-4.

Numerot eivät valehtele. Vieraat ansaitsivat voittonsa. Samoilla linjoilla oli myös Kärppien päävalmentaja Mikko Manner.

– Olimme kyllä paljon huonompia tänään. KalPa ansaitsi totaalisesti voittonsa, Manner sanoi lehdistötilaisuudessa.

– KalPa träppäsi ja me syöteltiin mihin sattuu ja sen jälkeen siellä oli yksi joukkue kentällä. Kolmannen maalin jälkeen Justus Annunen otti hyviä torjuntoja, muussa tapauksessa lukemat olisi ollut karummat. Oli kyllä huono suoritus meiltä ja KalPa sai voittonsa tänään todella helpolla, Manner jatkoi.

Kärppien otteet ovat olleet viime aikoina heikkoja. Siitä kertoo sekin, että oululaisryhmä löytyy 10 ottelun kuntopuntarin sijalta 11. Sarjataulukossa Kärpät on kahdeksantena.

Juttuvinkki: Kalervo Kummola kovasta ratkaisusta – ”Mitään poliittista painostusta ei minua kohtaan tullut”

Seitsemänneksi Kärppien edelle noussut Tappara murskasi tiistaina JYPin 6-1. Tappara ratkaisi ottelun JYPiä vastaan käytännössä jo avauserässä, jossa se karkasi 3-0-johtoon.

Tästä JYP ei missään vaiheessa enää toipunut ja Tappara sai lasketella voittoon. Kristian Kuusela (0+3), Anton Levtchi (0+3), Charles Bertrand (1+1), Ben Blood (1+1) sekä Kasper Simontaival (1+1) olivat Tapparan hahmoja.

Vaasassa Ässät oli tyly vieras Sportille ja otti 4-1-voiton. Tuore hankinta Joe Morrow iski heti debyytissään kaksi maalia ja näytti, miksi hän on pelannut NHL:ssä. Ässät on sarjassa sijalla 10 ja Sport sijalla 11.

HPK:lla on ollut synkkä kausi ja se sai jatkoa myös tiistaina. KooKoo oli parempi maalein 4-1. Unkarin maajoukkuemies Vilmos Gallo oli tehoillaan 1+1 kouvolalaisten tehomies.

KooKoo on sarjassa sijalla viisi ja se on voittanut nyt neljä ottelua putkeen. HPK pitää edelleen perää.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Lahdessa kovaa kiekkoliitoa – Pelicansin vahva vire vain jatkuu

Kommentoi Facebookissa