KHL aikoo aloittaa syyskuussa – Jokereiden tilanne yhä epäselvä

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

KHL aikoo aloittaa kautensa 2. syyskuuta, mutta vielä ei tiedetä, mitkä joukkueet sarjassa tulevalla kaudella pelaavat.

JÄÄKIEKKO KHL-jääkiekkoliiga tiedottaa, että se aikoo aloittaa kautensa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti 2. syyskuuta. Kauden otteluohjelmaa ei sunnuntaina kuitenkaan julkistettu, vaikka tätä odotettiin.

KHL:n mukaan otteluohjelmasta tiedotetaan sitten, kun tiedetään, mitkä joukkueet sarjassa kaudella 2020-2021 pelaavat. Joka tapauksessa otteluohjelma on tarkoitus lyödä lukkoon heinäkuun loppuun mennessä.

Koronapandemia aiheuttaa KHL:lle isoja ongelmia. Suomen ja Venäjän raja on pandemian takia suljettu. Jokerit ei voisi matkustaa Venäjälle, eivätkä venäläisjoukkueet voisi matkustaa Suomeen.

Venäjällä koronatilanne on yhä sen verran paha, ettei Suomen ja Venäjän rajaa tuskin tulla avaamaan syyskuun alkuun mennessä. Eri lähteiden mukaan Jokereille olisi ehdotettu tilapäistä muuttoa Venäjälle.

Jokerit on kiistänyt muuttohuhut. Seurasta on ilmoitettu, että suunnitelmana on pelata kotiottelut Suomessa.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Kiinalainen Red Star Kunlun on jo vahvistanut muuttavansa tilapäisesti Venäjälle ja pelaavansa kotiottelunsa Moskovassa. Kiinan ja Venäjän välillä ei koronatilanteen takia voi matkustaa.

Myös latvialaista Dinamo Riikaa on pyydetty muuttamaan Venäjälle. Kazakstanilaisen KHL-joukkueen Barys Astanan ja valkovenäläisen Dinamo Minskin tilanne on vielä auki.

KHL:ää ovat piinanneet myös talousvaikeudet. Admiral Vladivostok ilmoitti jo viime keväänä, ettei seura pelaa kaudella 2020-2021 KHL:ssä.

Myös Amur Habarovskin ja Vitjaz Podolskin on huhuttu olevan talousvaikeuksissa. Nämä seurat eivät ole kuitenkaan vahvistaneet, että olisivat vetäytymässä sarjasta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden kausi KHL:ssä uhattuna

Kommentoi Facebookissa