Kia esittelee Suomeen syksyllä saapuvan XCeedin – tulossa myös hybridinä

Uusi XCeed on suunniteltu Kian Euroopan muotoilukeskuksessa Frankfurtissa.

Uusi XCeed on suunniteltu Kian Euroopan muotoilukeskuksessa Frankfurtissa. (Kuva Kia)

Mallistossa XCeed asettuu viisiovisen Ceedin ja Sportage-kaupunkimaasturin väliin.

AUTOT Kia on esitellyt uuden crossover-versio XCeedin, joka on vaihtoehto perinteisille ja isommille SUV-malleille. Se on ulkonäöltään ja ajo-ominaisuuksiltaan tavanomaista kaupunkimaasturia urheilullisempi. Samalla malli tarjoaa kuljettajalle tavallista henkilöautoa suuremman maavaran tuoman näkyvyyden.

Autoon on saatavana runsaasti turvallisuuteen ja modernien älylaitteiden yhdistettävyyteen liittyvää teknologiaa sekä valikoima tehokkaita, turboahdettuja moottoreita. Uusi XCeed on suunniteltu Kian Euroopan muotoilukeskuksessa Frankfurtissa. Auton urheilullista muotoilua korostaa coupémainen takaosa.

– Kuluttajat arvostavat kaupunkimaastureiden tiloja ja käytännöllisyyttä, kertoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

Kia-mallistossa XCeed asettuu viisiovisen Ceedin ja Sportage-kaupunkimaasturin väliin. Auton korkeampi maavara erottuu selvästi sivusta ja takaa katsottuna. Suurempi maavara helpottaa myös autoon istumista ja siitä nousemista. Crossoverille ominaista ilmettä lisäävät pyöränkoteloiden tehostereunat, metalliset kynnyslistat, kromatut kattokiskot sekä takapuskurin alleajosuoja.

Auton korkeampi maavara erottuu selvästi sivusta ja takaa katsottuna.
Auton korkeampi maavara erottuu selvästi sivusta ja takaa katsottuna. (Kuva Kia)

Korkeana taakse jatkuva kattolinja tarjoaa takamatkustajille pääntilaa. XCeedin tavaratilan tilavuus on 426 litraa, takaselkänojat käännettyinä 1 378 litraa. Tavaratilan käytännöllisyyttä lisäävät kahteen tasoon asetettavissa oleva lattialevy sekä älykäs, sähkötoiminen takaluukku.

XCeed on Euroopassa Kian ensimmäisiä malleja, joissa on UVO Connect -järjestelmä. Sen kautta omistaja voi saada hyödyllistä informaatiota puhelimeensa tai auton infonäytölle. Uusi XCeed saa kojelautaansa 12,3-tuumaisen HD-teräväpiirtonäytön, joka korvaa niin perinteiset analogiset mittarit kuin tavanomaiset infonäytötkin.

Matkustajien suojana on runsaasti erilaisia aktiivisen ja passiivisen turvallisuuden ominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi mukautuva vakionopeudensäädin, nopeus-, etutörmäys- ja kuolleen kulman varoittimet, pysäköinti-, kaukovalo- ja kaistallapitoavustimet sekä kuljettajan vireystilan valvonta.

Kia XCeediin on valittavissa kolme turboahdettua suorasuihkutusmoottoria sekä dieselmoottori. XCeedin ladattavat ja kevythybridimallit tulevat myyntiin vuoden 2020 alkupuoliskolla. Suomessa uusi XCeed esitellään tulevana syksynä.

Lue myös: Kia Sportagesta nyt 177 hv bensa-automaatti – Sportage on eteläkorealaisten myydyin malli

Kommentoi Facebookissa