Kimi Räikkösen paluukisalle epäonninen päätös – vauhti oli lupaavaa

Kimi Räikkönen ajoi NASCAR-sarjan osakilpailussa Watkins Glenin radalla (Kuva: AOP)

Kimi Räikkönen keskeytti NASCAR-kisan kolariin, mutta oli sitä ennen antanut vahvoja näyttöjä nopeudestaan vähäisestä kokemuksestaan huolimatta.

AUTOURHEILU Kimi Räikkönen teki paluun kovan luokan kilpa-ajoon viime viikonloppuna Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltiossa sijaitsevalla perinteikkäällä Watkins Glenin radalla NASCAR-koppiautosarjan osakilpailussa. Räikkönen keskeytti kolariin, jota ei itse aiheuttanut.

Räikkönen oli aloittanut kilpailun hämmästyttävänkin hyvin. Hän ajoi kisassa parhaimmillaan kahdeksantena, mikä todella vähäisellä NASCAR-kokemuksella oli yllättävää.

Kun kilpailun toinen 20 kierroksen osuus oli lähentelemässä päätöstään, teki Räikkönen varikkopysähdyksen. Hän ajoi kolmannen ja viimeisen osuuden alkaessa sijalla 23, kunnes edessä kolaroitiin ja tästä seuranneen dominoefektin myötä Räikkönen osui edellä ajaneen auton takaosaan ja ajautui rengasvalliin.

Törmäys ei ollut raju, mutta riittävän raju sen suhteen, ettei Räikkönen saanut autoaan enää käyntiin. Hän joutui kiipeämään ulos ikkunasta ja kävi vielä lääkärintarkastuksessa, mutta hän ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Räikkönen kertoi kilpailun jälkeen NBC:lle, ettei olisi pystynyt estämään onnettomuutta.

– Minulla oli siinä hyvä linja, mutta ikävä kyllä en ehtinyt reagoimaan. Joku osui suoraan renkaaseeni ja sen jälkeen renkaat lukkiutuivat, Räikkönen kommentoi kisan jälkeen.

Kokonaisuudessaan Räikkönen nautti kokemuksesta.

– Se oli hauskaa. Tunnen oloni luottavaisemmaksi koko ajan ja minulla oli hyviä kaksinkamppailuja. Auto tuntui siltä, että siitä löytyy hyvää vauhtia, mutta joskus käy näin.

Räikköselle Watkins Glenin kilpailu oli ensimmäinen kilvanajo tosimielessä sen jälkeen, kun hän lopetti F1-uransa viime vuoden joulukuussa Abu Dhabin osakilpailussa. NASCAR-autolla hän oli edellisen kerran ajanut toukokuussa 2011.

Räikkönen on ilmoittanut sopineensa NASCAR-ajoista ainoastaan Watkins Glenin kisan suhteen. Hän ei ole sulkenut pois, etteikö voisi ajaa lisääkin kisoja.

NASCAR on Yhdysvaltain suosituin autourheilusarja. Sitä ajetaan pääasiassa ovaaliradoilla Watkins Glenin ollessa sarjan yksi harvoista niin sanotuista tavallisista moottoriradoista.

Teksti Otto Palojärvi

LUE MYÖS: Kalle Rovanperälle ”torjuntavoitto” Belgiassa

Kommentoi Facebookissa