Kimi Räikkösessä turhautumisen merkkejä – hyvä suoritus ei ilahduta

Kimi Räikkönen kilpailee Alfa Romeo-tallissa

Kimi Räikkönen kilpailee Alfa Romeo -tallissa. (Kuva AOP)

Kimi Räikkönen ajoi Spassa vahvan kisan, mutta oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen. Kimin ura F1-sarjassa saattaa päättyä joulukuussa.

FORMULA 1 Kimi Räikkönen ajoi hienon kisan Belgian Spassa oltuaan kilpailukyvyttömällä Alfa Romeollaan tuloksissa 12:s. Räikkönen oli nopein Ferrarin voimayksiköllä ajanut kuljettaja.

Kimi ohitti tyylikkäästi Ferrarilla kisaavan nelinkertaisen maailmanmestarin Sebastian Vettelin. Kimin taakse jäi myös Ferrarin nuori tähtikuljettaja Charles Leclerc.

Räikkönen ajoi vaativalla Span radalla vahvasti osoittaen nopeutensa olevan yhä tallella. Valitettavasti hänen autonsa on yksi F1-sarjan surkeimmista.

Räikkönen tekikin Formula ykkösten videohaastattelussa selväksi, ettei tulos tyydyttänyt.

– Jos ei tule pisteitä, niin ei siinä ole mitään positiivista, Räikkönen sanoi.

Kausi jatkuu ensi viikonloppuna Monzassa. Kun Räikköseltä kysyttiin, jatkuuko hänen iskukykynsä yhtä vahvana, oli vastaus kimimäisen tyhjentävä.

– En tiedä, Räikkönen tuhahti, pyöritteli päätään, ja poistui paikalta.

Juttuvinkki: Vuoden roskakuskiksi valittu Keke voitti maailmanmestaruuden – Suomikin muuttui

Räikkönen ei ole tällä kaudella saavuttanut vielä yhtään pistettä. Hänen paras sijoituksensa on 11:s tila kauden toisesta Itävallan osakilpailusta.

Räikkösen sopimus Alfa Romeon kanssa päättyy tämän kauden jälkeen. Uransa jatkosta hän ei ole tehnyt päätöstä.

Turhautuneisuus näkyy Räikkösen olemuksessa. Maailmanmestaruuden voittanutta kuljettajaa ei innosta ajaa autolla, jolla ei voi saavuttaa pisteitä kuin hyvällä tuurilla.

Räikkönen saa ajopestistään kyllä hyvää korvausta. Tästäkin kaudesta hänelle maksetaan ”kipurahoja” nelisen miljoonaa.

Mutta uransa aikana Räikkönen on tienannut valtavia rahasummia, eikä hänen tarvitse ajaa enää rahasta. Autourheilussa Räikkönen on mukana ennen kaikkea ajamisen ilosta ja muista sarjoista voisi löytyä auto, jolla hän voisi taistella kisojen voitoista.

Räikkösen palkan maksaa Alfa Romeon rahoituksesta suurimman osan tuova Ferrari. Jos Ferrari päättää vähentää Alfan rahoitustaan, on varmasti selvää, ettei Räikkönen halua jatkaa tallissa enää 2021.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas jäi kakkoseksi – Lewis Hamilton meni menojaan

Kommentoi Facebookissa