Kivijalkaan palaneen omakotitalon pihalla oli vainaja – raunioista löytyi myös toinen ruumis

Sammutustyöt jatkuvat edelleen raunioiden kytiessä torstai-iltapäivänä.

Sammutustyöt jatkuvat edelleen raunioiden kytiessä torstai-iltapäivänä. (Kuvituskuva Fotolia)

Poliisi jatkaa sekä syttymissyyn että kuolemansyyn tutkintaa, eikä sulje pois rikoksen mahdollisuutta.

TULIPALO Lapin poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen 24.10.2019 noin klo 01.10 Nellimintiellä, Akujärven kylässä Inarissa tulessa olevasta omakotitalosta. Tulipalon oli havainnut sivullinen ohikulkija, joka oli ilmoittanut asiasta hätäkeskukseen.

Poliisin päästyä paikalle omakotitalo oli täysin tulessa, ja talon pihalta löytyi vainaja. Poliisi aloitti palon syttymissyyn selvittämisen, tutkinnassa selvitettiin myös tapahtuman kulkua.

Kivijalkaan palaneen omakotitalon raunioista löytyi myös toinen vainaja iltapäivällä. Poliisilla on jonkinlainen arvio tapahtumien kulusta ja molempien vainajien henkilöllisyyksistä. Vainajat ovat mahdollisesti samasta perhepiiristä ja täysi-ikäisiä. Tämän hetkisen tiedon mukaan tapahtumiin ei liity vainajien lisäksi muita ulkopuolisia henkilöitä.

Tuhoutunut omakotitalo oli yksikerroksinen ja vakituisessa asuinkäytössä. Sammutustyöt jatkuvat edelleen raunioiden kytiessä torstai-iltapäivänä. Poliisi jatkaa tutkintaa tehden muun muassa kuulemisia ja silminnäkijöiden puhuttamisia, eikä sulje pois rikoksen mahdollisuutta.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin rakennuspalosta myös Inarin ja Kittilän välillä Repojoella tiistaina 22.10.2019 noin klo 17. Ilmoitushetkellä saunamökistä oli jäljellä ainoastaan savuavat rauniot. Saunamökki oli ollut normaalissa kunnossa samana aamuna.

Palosta ei ole aiheutunut vaaraa ihmisille. Saunamökkiä oli käytetty viimeksi noin kolme viikkoa aikaisemmin. Poliisin ja pelastuslaitoksen paikalla tekemän tutkinnan perusteella paloa epäillään tahallaan sytytetyksi ja asiaa tutkintaan törkeänä vahingontekona.

Mökin pihapiirissä oli tapahtumapäivän aikana käyty autolla. Paikalla käynyttä henkilöä tai henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin. Tapahtumaan liittyviä vihjeitä voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai soittamalla rikospoliisin numeroon 0295 466 250.

Lue myös: Tulipalot tuntureilla tuhosivat mökkejä – poliisi epäilee osaa rakennuksista tahallaan sytytetyiksi

Kommentoi Facebookissa