Kohuttu kissantappaja on Yleisradion työntekijä – Metsästäjäliitto tuomitsee teon

Hyrren ja samaan aikaan naapurista kadonneen toisen lemmikkikissan Tahvon kohtalot paljastuivat miehen tekemän julkisen Facebook-päivityksen myötä.

Lemmikkikissojen Hyrren ja Tahvon karut kohtalot paljastuivat miehen tekemän julkisen Facebook-päivityksen myötä. (Kuvakaappaus Facebook)

Metsästysseuran puheenjohtaja julkaisi kuvan koiristaan ja tappamistaan lemmikkikissoista.

METSÄSTYSRIKOS Pohjanmaalaisen metsästysseuran puheenjohtajan muutama päivä sitten julkaisema Facebook-päivitys tappamistaan lemmikkikissoista on saanut kansalaiset raivostumaan.

Julkisesti eräällä koirasivustolla julkaistussa päivityksessä miehen koirat poseeraavat kahden kuolleen kissan kanssa. Tekijä viittaa saatetekstissä koirien kouluttamiseen ja kehuskelee ivallisesti, että ”loppuu perhesuunnittelu!

Molemmat kissat ovat tavallisia lemmikkikissoja.

– Maanantaina leikattu ulkokissamme lähti ulos eikä sitä sen jälkeen näkynyt. Torstaina naapuri tuli kertomaan, että alueemme metsästysseuran puheenjohtaja oli ampunut sekä hänen kissansa että meidän kissamme ja laittanut siitä kuvan nettiin, Iltalehden haastattelema nainen kertoi järkyttyneenä.

Hyrren ja samaan aikaan naapurista kadonneen toisen lemmikkikissan Tahvon kohtalot paljastuivat miehen tekemän julkisen Facebook-päivityksen myötä. Hyrre-kissan omistajan mukaan on epäiltävissä, että mies on käyttänyt kissajahdissa apuna koiriaan.

Tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus. Myös Suomen Metsästäjäliitto on ottanut kantaa toimintaan, jota se ei hyväksy.

”Metsästys kohdistuu riistaeläimiin, ei missään tapauksessa kotieläimiin. Villiintyneen kissan saa metsästyslain nojalla tappaa, mutta metsästäjän pitää aina olla ehdottoman varma, että kissa on villiintynyt.”

”Suomen Metsästäjäliitto ja Metsästäjäliiton Pohjanmaan piiri selvittävät tarkemmin tapauksen yksityiskohtia ja käsittelevät asiaa ensi viikon alussa.”

Mies ilmoittaa oman julkisen Facebook-profiilinsa mukaan olleensa vuosia Yleisradiolla töissä ja työskentelevänsä siellä edelleen. Tämän johdosta on perustettu adressi, jossa jo tuhannet allekirjoittajat vaativat miehen erottamista.

”Koska Yle toimii verovaroilla, me allekirjoittaneet veronmaksajat vaadimme, että XX XXX erotetaan heti Ylen palveluksesta!”

Yle ei ole julkisesti kommentoinut tapahtunutta millään tavalla.

  • EDIT 05.10.2017: Poliisin jatkotoimista voit lukea tästä.

Kommentoi Facebookissa