Poliisi tutkii nyt kissantappajan toimia – tapaus ei ole koiria ”kouluttaneen” miehen ensimmäinen?

Poliisi tutkii tapausta aluksi epäiltynä eläinsuojelurikoksena, mutta se voi tarkentua metsästysrikokseksi ja vahingonteoksi.

Poliisi tutkii tapausta aluksi epäiltynä eläinsuojelurikoksena, mutta se voi tarkentua metsästysrikokseksi ja vahingonteoksi. (Kuva Fotolia)

Pohjanmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan Lapualla kuolleiden lemmikkikissojen kohtalosta.

METSÄSTYSRIKOS Pohjanmaalaisen metsästysseuran puheenjohtajan julkaisema Facebook-päivitys tappamistaan lemmikkikissoista sai sekä kansalaiset raivostumaan, mutta nyt myös poliisit toimimaan.

Julkisesti eräällä koirasivustolla olleessa päivityksessä miehen koirat poseerasivat kahden kuolleen kissan kanssa ja miehen röyhistelevä saateteksti viittasi koirien koulutukseen. Molemmat kissat olivat tavallisia lapualaisia lemmikkikissoja, Tahvo ja Hyrre. Päivän Lehti kertoi tapauksesta tässä.

Tapahtuneesta tehtiin myös rikosilmoitus sillä omistajat epäilevät, että kissat on ammuttu. Tutkinnanjohtaja Matti Tiainen vahvistaa nyt Ilkka-lehdelle, että rikosilmoitus on kirjattu epäiltynä eläinsuojelurikoksena. Esitutkinta on vasta alussa, ja sen edetessä rikosnimikkeet voivat tarkentua myös metsästysrikokseksi ja vahingonteoksi.

– Sen enempää ei voi tässä vaiheessa sanoa.

Poliisi on tietoinen asiasta sosiaalisessa mediassa käydystä keskustelusta. Tapauksen tuominneet kansalaiset ovat selvittäneet miehen kertoneen kissojen tappamisesta aikaisemminkin, vanhimmat jopa jo kymmenisen vuotta sitten. Mahdollinen rikos tuolta ajalta on toki vanhentunut.

Metsästäjä on ilmoittanut olevansa Yleisradion pitkäaikainen työntekijä, jonka johdosta perustettiin jopa adressi miehen erottamiseksi verovaroin ylläpidettävän laitoksen palveluksesta. Adressi ehti kerätä tuhansia allekirjoittajia, kunnes ylläpito poisti sen mahdollisesti yksityiselämää loukkaavan tiedon esittämisen johdosta.

Nyt uusi adressi on perustettu kansainväliselle sivustolle ilman miehen henkilötietoja. Tavoitteena on kerätä 2 000 allekirjoittajaa ja luovuttaa adressi sekä Suomen Metsästäjäliitolle että maa- ja metsätalousministerille. Tavoite on jo lähes täyttynyt, allekirjoittajia on ympäri maailmaa. Löydät adressin tästä.

Suomen Metsästäjäliitto on julkisesti ottanut kantaa miehen toimintaan, jota se ei hyväksy. Se aikoo Metsästäjäliiton Pohjanmaan piirin kanssa käsitellä asiaa vielä tällä viikolla. Pohjanmaan piiriin kuuluu yli 120 jäsenseuraa. Yle ei ole kommentoinut tapahtunutta millään tavalla.

  • EDIT 6.10.2017 klo 07.00: Metsästysseuran jatkotoimenpiteistä voit lukea tästä.

Kommentoi Facebookissa