Koira tappoi lemmikkikissat – metsästysseuran puheenjohtaja erosi ja sai kirjallisen varoituksen

Metsästysseuran puheenjohtaja kertoi selityksessään, että hänellä ei olisi ollut metsällä aseita mukana.

Metsästysseuran puheenjohtaja kertoi myös, että hänellä ei olisi ollut metsällä aseita mukana. (Kuvituskuva Fotolia)

Mies kertoi selityksessään vanhemman koiristaan tappaneen molemmat lemmikkikissat.

KISSANTAPPO Viime päivinä on kiivasta keskustelua herättänyt tapaus, jossa Pohjanmaalla paikallinen metsästysseuran puheenjohtaja oli laittanut eräälle koirasivustolle julkisen päivityksen, jossa oli valokuvassa kaksi kuollutta kissaa sekä miehen kaksi koiraa. Saatteessa mies rehvasteli teolla ja viittasi koirien koulutukseen. Päivän Lehti kirjoitti asiasta tässä.

Kyseessä oli kaksi naapureiden lemmikkikissaa, Hyrre ja Tahvo, joiden omistajat tekivät asiasta rikosilmoituksen poliisille. Poliisi aloitti asiassa esitutkinnan eläinsuojelurikoksensa, mahdollisesti kyseessä olisi myös metsästysrikos ja vahingonteko. Päivän Lehden artikkelin tutkinnasta löydät tästä.

Suomen Metsästäjäliitto irtisanoutui miehen toiminnasta, jota se ei hyväksynyt. Metsästäjän täytyy olla ehdottoman varma, että kissa on villiintynyt. Kenenkään lemmikkikissoja ei saa ampua. Metsästäjäliitto ilmoitti käsittelevänsä asiaa Pohjanmaan piirin kanssa tällä viikolla.

Miehen metsästysseuran johtokunta kuuli maanantaina kokouksessa puheenjohtajaansa ja miehen antamasta selityksestä kerrotaan metsästysseuran tiedotteessa. Selitys on kuitenkin hieman ristiriidassa alkuperäisen päivityksen saatetekstin kanssa.

”Kuultava kertoi koirien kohdanneen kissat seuran metsästysalueella noin kilometrin päässä lähimmästä talosta. Kun hän oli ehtinyt paikalle, oli vanhempi koirista jo surmannut molemmat kissat. Kissoja ei ole ammuttu missään vaiheessa eikä aseita ole ollut mukana. Kuvan laittaminen ja kommentointi internettiin oli kuultavan mukaan harkitsematon teko.”

Lapualainen mies ilmoitti eroavansa samalla metsästysseuran puheenjohtajan toimesta. Johtokunta antoi hänelle myös kirjallisen varoituksen.

”Olemme äärimmäisen pahoillamme aiheutuneesta mielipahasta sekä metsästäjäyhteisölle tulleesta kielteisestä julkisuudesta. Tulemme seuraamaan jatkossa jäsenistömme metsästys- ja somekäyttäytymistä tarkemmalla silmällä ja herkemmällä korvalla.”

Jos rikosoikeudellisia toimia aiheutuu, johtokunta käsittelee asian uudelleen harkitakseen mahdollisia lisäsanktioita. Lapualaismies oli kertonut metsästysseuralle, että vireillä ei olisi sellaisia toimia. Tutkinnanjohtaja Matti Tiainen on kuitenkin jo aiemmin vahvistanut Ilkka-lehdelle, että Pohjanmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan.

Kommentoi Facebookissa