Kollega ylistää Huuhkaja-tähden siirtoa Bundesliigassa – “Hän saa stabiliteettia”

Suomen jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahdin Lukas Hradeckyn ura jatkuu edelleen Saksan Bundesliigassa.

Suomen jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahdin Lukas Hradeckyn ura jatkuu edelleen Saksan Bundesliigassa. (Kuva AOP)

Jesse Joronen kehuu Bayer Leverkuseniin siirtyvän virkaveljensä Lukas Hradeckyn valitsemaa urapolkua.

JALKAPALLO Toukokuun loppupuolella selvisi, että Suomen jalkapallomaajoukkueen ykkösmaalivahdin Lukas Hradeckyn ura jatkuu edelleen Saksan Bundesliigassa. Kolme viime kautta Eintracht Frankfurtin maalia vartioinut koppari solmi pitkän, viiden vuoden sopimuksen maan jättiseuran Bayer Leverkusenin kanssa.

Ensi kaudella Hradecky pelannee Leverkusenin paidassa Eurooppa-liigaa, sillä hänet hankittiin ykkösmaalivahdiksi. Entisen ykkösen Bernd Lenon odotetaan siirtyvän isompiin maisemiin kesän aikana.

Hradeckyn maajoukkuetoveri, itse tulevaksi kaudeksi Tanskan liigan AC Horsensista Skandinavian mahtiseuran FC Kööpenhaminan tolppien väliin siirtyvä Jesse Joronen pitää ystävänsä siirtoa järkevänä askeleena.

– Mielestäni ihan loistava siirto ”Lukelle” – ja niin kuin ylipäätään. Hän saa stabiliteettia ja saa keskittyä taas hetken aikaa vain ja ainoastaan futikseen kaikkien noiden siirtohuhujen ja muiden jälkeen. Vaikka Luke selviytyi erittäin hyvin niistäkin, ei siinä mitään, Joronen kehaisee.

Osa suomalaisista saattoi odottaa Hradeckyn matkaavan Frankfurtista jopa isompiin ympyröihin, valittiinhan 28-vuotias Bundesliigan kannattajien äänestyksessä sarjan viime kauden parhaaksi molariksi. Sen lisäksi Hradeckya huhuttiin viime siirtoikkunoiden aikana muun muassa Serie A -seura Juventukseen ja Saksan mestarin Bayern Münchenin paitaan.

Nuo siirrot antavat ainakin vielä odottaa itseään. Hradeckylle tärkeintä oli peliaika. Sitä hän saanee rutosti Leverkusenissa, jossa pelaa – ainakin toistaiseksi – myös toinen suomalainen Joel Pohjanpalo. Huuhkajien hyökkääjän peliaika on kuitenkin jäänyt viime kausina vähiin, ja sitä myötä puheet lähdöstä ovat saaneet tulta purjeisiin.

Joronen muistuttaa, että jos Hradecky pelaa Leverkusenissa tarpeeksi hyvin, tie saattaa jatkua vieläkin isompaan seuraan hyvinkin pian.

– Jalkapallossa on se, että jos menee tarpeeksi hyvin, mikä estää parin vuoden kuluttua sen, että Luke voisi siirtyä vielä isompiin kuvioihin. Luke on ollut tosi fiksu urakehityksensä kannalta seuravalinnoissa, mennyt tosi hyvää reittiä pitkin.

– Totta kai fanit haluavat nähdä, että pelaajat pelaavat mahdollisimman isoissa seuroissa ja näin edespäin, mutta pelaaja miettii mikä on pitkällä tähtäimellä kaikista järkevintä, loppukauden loukkaantumisistaan toipunut Joronen sanoo.

Joronen ei ollut Huuhkajien matkassa kesäkuun Romania -ja Valko-Venäjä-otteluissa. Hän toiminee kuitenkin Hradeckyn varamiehenä, kun Nations League alkaa syksyllä. Suomi pelaa samassa lohkossa Viron, Kreikan ja Unkarin kanssa.

Joronen sai itse Päivän Lehden sivuilla kehuja omista uravalinnoistaan suomalaiselta maalivahtilegenda Antti Niemeltä, joka arvioi, että Jorosella saattaa olla mahdollisuuksia siirtyä vielä FC Kööpenhaminaakin suurempaan seuraan.

Lue myös: Huuhkajien maalivahdin siirto suurseuraan miellyttää – ”Siellä muutama kausi, sitten vielä eteenpäin”

Kommentoi Facebookissa