Kolme alaikäistä poikaa ryösti ikätoverinsa puukolla uhaten – ”Osa potkuista osui uhreja päähän”

Poliisi on vanginnut 15-vuotiaan pojan. Kahta muuta epäiltyä ei ole vangittu, koska he ovat alle 15-vuotiaita.

Poliisi on vanginnut 15-vuotiaan pojan. Kahta muuta epäiltyä ei ole vangittu, koska he ovat alle 15-vuotiaita. (Kuva AOP)

Poikia epäillään myös toisesta törkeästä ryöstöstä, jonka tekotapa oli samantyyppinen.

TÖRKEÄ RYÖSTÖ Epäilty törkeä ryöstö tehtiin Helsingin Kannelmäessä kauppakeskuksen lähettyvillä 17. maaliskuuta. Helsingin poliisi epäilee, että kolme alaikäistä poikaa ryöstivät kaksi 15-vuotiasta poikaa väkivaltaisesti 17.3.2021.

He myös uhkasivat uhreja puukolla. Kaksi epäillyistä on alle 15-vuotiaita ja yksi heistä on täyttänyt 15 vuotta. Epäillyt lyöttäytyivät uhrien seuraan kauppakeskus Kaaren tietämillä ja käskivät heidän kävellä Kehä 1:n viereen uhaten puukolla. Siellä epäillyt alkoivat hakata ja potkia uhreja, jotka makasivat maassa.

– Osa potkuista osui uhreja päähän, ja epäillyt kuvasivat tilannetta puhelimella. Lisäksi uhreilta anastettiin omaisuutta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Poliisi on vanginnut 15-vuotiaan pojan. Kahta muuta epäiltyä ei ole vangittu, koska he ovat alle 15-vuotiaita. Poliisille selvisi esitutkinnassa, että samoja kolmea poikaa on syytä epäillä myös 8.2.2021 samassa paikassa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä. Uhreja tilanteessa oli kolme. Tekotapa oli samantyyppinen kuin maaliskuisessa tapauksessa.

– Toivomme myös, että alueella asuvien teini-ikäisten poikien huoltajat keskustelisivat asiasta lasten kanssa. On tyypillistä, että nuoret pelkäävät kertoa tällaisista tapauksista aikuisille ja poliisille. Olisi äärimmäisen tärkeää, että saisimme tiedon näistä tilanteista, jotta voimme puuttua asiaan, sanoo Forss.

Poliisin tiedossa ei ole, keitä ovat jälkimmäisen tapauksen kolme asianomistajaa. Asianomistajia tai asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä nuorisoryhmään virka-aikaan 029 547 1200 tai nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi

Lue myös: Poliisiaseman ovikello soi aikaisin aamulla – nuorukaiset tulivat tunnustamaan tekonsa

Kommentoi Facebookissa