Kolme lakkaa nauttinutta tajutonta henkilöä sairaalaan – ”Käyttämisestä on aiheutunut konkreettinen hengenvaara”

Poliisi on pidättänyt tapaukseen liittyen yhden henkilön, jota epäillään huumausainerikoksesta.

Poliisi on pidättänyt tapaukseen liittyen yhden henkilön, jota epäillään huumausainerikoksesta. (Kuva AOP)

Poliisin tietojen mukaan kukaan ei ole menehtynyt aineen käytön seurauksena.

HUUMAUSAINEET Perjantain ja lauantain välisenä yönä Porissa kuljetettiin sairaalaan kolme tajutonta henkilöä. Lounais-Suomen poliisi jatkaa tapauksen selvittämistä.

Alustavien selvitysten perusteella Porissa vappuna sairaalahoitoon joutuneet nuoret olivat nauttineet lakkaa. Lakkaa oli todennäköisesti käytetty sellaisenaan tai yhdessä alkoholin kanssa. Poliisin tietojen mukaan kukaan ei ole menehtynyt aineen käytön seurauksena, vaikka sen käyttämisestä on aiheutunut konkreettinen hengenvaara.

Poliisi on pidättänyt tapaukseen liittyen yhden henkilön, jota epäillään huumausainerikoksesta sekä kuluttajamarkkinoilta kielletyn psykoaktiivisen aineen kiellon rikkomisesta. Rikoksen selvittämisen yhteydessä poliisi on takavarikoinut pienen määrän lakkaa sekä jonkin verran amfetamiinia.

Poliisilla ei ole tiedossa minkälaisia määrää lakkaa Porissa tai Satakunnassa on tällä hetkellä liikkeellä. Poliisin käsityksen mukaan lakan, kuten siitä valmistettavan gamman käyttö alueella on ollut viime vuosina harvinaista.

Lakan ja gamman käyttöön liittyy yliannostusriski. Riskiä lisää huomattavasti huolimaton annostelu ja aineen sekoittaminen muihin päihteisiin, kuten alkoholiin.

Lue myös: Niko Ranta-ahon uusi suuri huumejuttu syyttäjälle – kymmeniä tuhansia tabletteja, kymmeniä kiloja huumeita

Kommentoi Facebookissa