Kolme pilkkijää hädässä heikoilla jäillä – meripelastushelikopteri vinssasi miehet turvaan

Helikopterin päästyä kohteelle aloitettiin henkilöiden vinssaaminen turvaan.

Helikopterin päästyä kohteelle aloitettiin henkilöiden vinssaaminen turvaan. (Kuva Raja)

Kaksi miestä oli pudonnut jäästä läpi, mutta kolmas oli pystynyt vetämään heidät takaisin jäälle.

MERIPELASTUS Rajavartiolaitoksen alainen Suomenlahden merivartiosto sai torstaina 4.4.2019 klo 12.49 hälytyksen veden varaan joutuneista henkilöistä Pyhtään Munapirtin länsipuolella. Tehtävään hälytettiin päivystävä meripelastushelikopteri Helsinki-Vantaan lentoasemalta, merivartioaseman partio Kotkasta ja useita Kymenlaakson pelastuslaitoksen yksiköitä.

Helikopterin päästyä kohteelle aloitettiin henkilöiden vinssaaminen turvaan. Pintayksiköt olivat turvaamassa toimintaa rannasta, tapahtumapaikka oli noin 200 m rannasta. Henkilöt lennätettiin Kotkan merivartioasemalle ensihoitoyksiköiden tarkastettavaksi ja kaksi henkilöä vietiin lievästi kylmettyneenä jatkohoitoon.

Kaksi miestä oli pudonnut jäästä läpi, mutta onneksi kolmas mies oli pystynyt vetämään heidät takaisin jäälle. Jäälle pääsyn jälkeen miehet eivät uskaltaneet enää liikkua, koska jää petti heidän allaan koko ajan. Miehet oli pakotettu odottamaan makaamalla X-asennossa auttajien tuloa, mikä kesti tällä kertaa 30 minuuttia.

Miehet eivät olleet varustautuneet pelastautumis- tai kelluntapuvuilla. On mahdollista, etteivät he olisi päässeet itse ylös avannosta, vaan jäällä olevan apu oli erittäin tärkeässä roolissa. Tämä oli jo viides jäihin vajoaminen viikon sisällä Suomenlahden alueella. Jäät ovat nyt erittäin petolliset ja merivartiosto muistuttaa, ettei jäälle pidä enää mennä.

Lue myös: Pilkinnän Suomen mestaruudet ratkaistaan Kemissä – SM-pilkkiin odotetaan yli tuhatta kilpailijaa

Kommentoi Facebookissa