Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa murhajutussa – entinen seurustelukumppani surmasi Millan

Oikeus katsoi, että asiasta ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä, kun esitettyä näyttöä arvioitiin kokonaisuutena.

Oikeus katsoi, että asiasta ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä, kun esitettyä näyttöä arvioitiin kokonaisuutena. (Kuvituskuva Fotolia)

Hovioikeuden tuomitsema elinkautinen vankeusrangaistus pysyy voimassa.

MURHATUOMIO Korkein oikeus on hylännyt entisen seurustelukumppaninsa murhasta tuomitun miehen valituslupahakemuksen. Turun hovioikeuden tuomitsema elinkautinen vankeusrangaistus pysyy siten voimassa.

Varusmiespalvelusta suorittaneen Milla Arosen entinen poikaystävä Jyri Nieminen houkutteli uhrin yöllä kesäkuussa 2019 autoajelulle ja surmasi tämän. Varsinais-Suomen käräjäoikeus ja Turun hovioikeus olivat katsoneet selvitetyksi, että taloudellisessa ahdingossa ollut mies oli  kuljettanut uhrinsa syrjäiselle alueelle Somerolla ja aiheuttanut tämän kuoleman. Tapahtuneen jälkeen mies oli hakenut useita lainoja uhrin nimissä ja hävittänyt tämän ruumiin.

Käräjäoikeus katsoi, että miehen syyllisyydestä tahalliseen henkirikokseen oli jäänyt varteenotettava epäily. Käräjäoikeus luki hänen syykseen muun muassa törkeän pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen. Hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomiota ja luki miehen syyksi murhan.

Hovioikeus katsoi, että kun syytteen puolesta syytteen puolesta esitettyä näyttöä arvioitiin kokonaisuutena, ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä siitä, että mies oli ennalta tekemänsä suunnitelman perusteella tappanut uhrinsa. KKO:ssa mies vaati, että syyte murhasta hylätään ja asia jätetään käräjäoikeuden ratkaisun varaan.

Lue myös: Yllättävä käänne kadonneen Millan tutkinnassa – epäilty tunnusti osallisuutensa uhrin kuolemaan

Kommentoi Facebookissa