Korona on kova haaste SM-liigalle – Jukurit joutui jo karanteeniin

Koronavirus on tuonut suomalaiselle jääkiekkobisnekselle isoja haasteita

Koronavirus on tuonut suomalaiselle jääkiekkobisnekselle isoja haasteita (Kuva AOP)

Mikkelin Jukurien SM-liigajoukkue on asetettu 14 päiväksi karanteeniin.

JÄÄKIEKKO SM-liigassa pelaava Mikkelin Jukurit tiedottaa, että sen U20- ja Liiga-joukkueisiin liittyviä uusia koronatartuntoja on todettu maanantain jälkeen yhteensä 17. Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän alueella maanantaina ja tiistaina todetut 20 tartuntaa liittyvät kaikki Jukurien U20- ja Liiga-joukkueisiin.

Tartunnan saaneet ovat oireettomina ollessaan altistaneet maanantaina koko Jukurien Liiga-joukkueen, joka on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin. Joukkoon kuuluvat kaikki pelaajat, huoltohenkilöstö, valmentajat ja joukkueenjohto.

Kaikki sairastuneet oireiset ovat tällä hetkellä kotihoidossa. Osa tartunnan saaneista on oireettomia. Uusia Jukurit-joukkueisiin liittyviä tartuntoja voi tulla esiin karanteeniaikana.

Karanteenien takia U20-joukkueen Nuorten SM-Liigan kotiottelut perjantaina 11.9. ja lauantaina 12.9. on peruttu. Lisäksi Jukurien Liiga-joukkueen kotiharjoitusottelu KooKoota vastaan torstaina 17.9. on peruttu.

SM-liigan kauden on määrä alkaa 1. lokakuuta. Jukurit aloittaa kautensa perjantaina 2. lokakuuta Kuopiossa KalPan vieraana.

Jukurit vapautuu karanteenista 22. syyskuuta, joten kauden alku ei ole joukkueella uhattuna. Mutta koko joukkueen asettaminen karanteeniin luo tummia pilviä Liiga-kauden ympärille.

Juttuvinkki: Kohuvaltio Valko-Venäjä on jääkiekon alisuorittaja

SM-liigan kausi viedään läpi tiukalla aikataululla. Jos kokonainen joukkue joutuisi kahden viikon karanteeniin kauden ollessa käynnissä, tietäisi se isoja haasteita sarjaohjelmaan. Kahdessa viikossa jopa seitsemän ottelua jouduttaisiin siirtämään.

Yleisörajoitukset tuovat Liigaan omat haasteensa. Tämänhetkisten suositusten perusteella yhteen katsomolohkoon saisi päästää vain 500 katsojaa.

Jokereiden KHL-joukkueen kotiotteluihin Hartwall-areenalle pääsee toistaiseksi korkeintaan 4500 katsojaa. Se on vain kolmannes areenan koko kapasiteetista.

Jokerit saa valtaosan rahoituksestaan Venäjän energiavarojen tuloista. Seuran talous ei ole uhattuna niin kauan kuin venäläispohatat seuraa haluavat rahoittaa.

Sen sijaan SM-liigassa seurat ovat riippuvaisia ottelutapahtumien tuotoista. Yleisörajoitukset ajavat seurojen talouksia todella ahtaalle.

Ongelma ei tietenkään koske pelkästään Suomea. Kaikissa Euroopan maissa ammattilaisjääkiekkoilu ajautuu yleisörajoitusten takia talousvaikeuksiin.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokerit sai vaihteeksi keskittyä jääkiekkoon – ”Kaikennäköistä tapahtui viikolla”

Kommentoi Facebookissa