Korona vei miehiä sivuun – siipirikko Jokerit sai selkäänsä

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Koronatartuntojen kanssa kärvistelleellä Jokereilta oli yhdeksän pelaajaa sivussa, kun joukkue hävisi Severstal Tsherepovetsille maalein 2-5.

JÄÄKIEKKO Jokerit palasi tositoimiin koronakaranteenista sunnuntaina terästeollisuudestaan tunnetussa karussa Tsherepovetsin kaupungissa. Maailman toiseksi suurimman terästehtaan sponsoroima Severstal Tsherepovets pehmitti Jokerit 5-2.

Jokereissa todettiin edellisen vieraspelireissun jälkeen peräti 12 koronatartuntaa. Tsherepovetsissa Jokerit pelasikin vain kymmenellä hyökkääjällä. Puolustajia tositoimissa oli sentään seitsemän.

Kahden erän jälkeen tilanne oli Tsherepovetsin ottelussa 2-2. Kolmannessa erässä kotijoukkue meni menojaan.

– Voitto oli omissa hyppysissä, mutta keskittyminen vähän herpaantui. Otettiin vähän tyhmä joukkuerangaistus ja vastustaja rokotti siitä. Pelattiin voitosta, vaikkei kymmeneen päivään oltu joukkueen kesken treenattu, Jokereiden hyökkääjä Veli-Matti Savinainen kommentoi seuransa nettisivuilla.

Juttuvinkki: Leijonat oli pilata vuosisadan jääkiekkoihmeen – ”Jos nyt häviätte noille suomalaisille…”

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki ei halunnut selitellä joukkueensa pelaajien poissaoloilla tai pidemmällä pelitauolla.

– Ei meillä ole mitää tekosyitä. Olemme levänneet hyvin, pelaajat ovat ammattilaisia ja harjoitelleet yksinään. Lauantaina treenasimme yhdessä ja tänään käytiin vielä lyhyesti aamulla jäällä. Peli oli ihan otettavissa. Pitää pelata paremmin, Marjamäki totesi.

Jokerit ei ole suinkaan ainoa joukkue, joka tällä kaudella joutunut koronan takia siipirikoksi. Koronatilanne on Venäjällä paha ja tietysti KHL on saanut siitä osansa. Esimerkiksi SKA Pietari on välillä joutunut pelaamaan junioripelaajillaan.

KHL:n läntisessä konferenssissa Jokerit on yhdeksäntenä, mutta on pelannut seitsemän ottelua vähemmän kuin kärkijoukkue TsSKA Moskova.

Jokerit jatkaa pelejään tiistaina Sotshissa vuoden 2014 olympiamaisemissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jumboryhmä SaiPalle helpotusta – valmentaja Tero Lehterällä painavaa sanottavaa

Kommentoi Facebookissa