Koronarokotusten etenemistä voi nyt seurata kuka tahansa – katso oman kuntasi tilanne

Sivustolla on mahdollista seurata eri ikäryhmille annettujen ensimmäisten ja toisten rokoteannosten määrää kaikissa Suomen kunnissa.

Sivustolla on mahdollista seurata eri ikäryhmille annettujen ensimmäisten ja toisten rokoteannosten määrää kaikissa Suomen kunnissa. (Kuva PPSHP)

Tiedot sairaanhoitopiirien ja yli 50 000 asukkaan kuntien rokotuksista siirtyvät sivustolle päivittäin.

KORONAVIRUS Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on laajentanut koronarokotusten seurantasivustollaan saatavilla olevan tiedon määrää ja julkaisee tietokantaraportit kansalaisten ja median käyttöön.

Sivustolla on nyt mahdollista seurata eri ikäryhmille annettujen ensimmäisten ja toisten rokoteannosten määrää kaikissa Suomen kunnissa. Mukana kuntakohtaisessa raportoinnissa ovat ne henkilöt, joiden asuinpaikka löytyy Suomen väestötietojärjestelmästä.

Tiedot sairaanhoitopiirien ja yli 50 000 asukkaan kuntien rokotuksista siirtyvät sivustolle päivittäin, ja niitä on mahdollista tarkastella päivä- ja viikkotasolla rokotusajankohdan mukaan. Tätä pienemmistä kunnista kerrotaan ensimmäisten ja toisten rokoteannosten kumulatiivinen määrä ja tiedot päivittyvät sivustolle viikoittain.

Juttuvinkki: Ensimmäiset koronarokotusten jälkeiset kuolemantapaukset Suomessa – rokotteen ei epäillä aiheuttaneen menehtymistä

Myös näiden kuntien rokotusten etenemistä voi seurata ikäryhmittäin. Pienempien kuntien päivittäisiä ikäryhmäkohtaisia tietoja ei kerrota rokotettujen määrän vähäisyyden takia tässä vaiheessa.

Tiedot esitetään rokotusten seurantasivustolla graafisessa muodossa taulukoiden ja karttojen avulla. Tietojen lähteenä ovat THL:n rokotusrekisteriin vastaanotetut tiedot rokotettujen lukumäärästä. Rokotusrekisterin tiedot saadaan perusterveydenhuollon avohoidon hoitoilmoituksesta sekä terveydenhuollon hoitoilmoituksesta.

Rokotustiedot voivat siirtyä rokotusrekisteriin muutaman päivän viiveellä. Rokoteannosten määrä tarkentuu sivustolle takautuvasti.

Lue myös: Kiistelty rokote sai myyntiluvan Euroopan unionilta – lääkevalmistekomitea suositteli yksimielisesti

Kommentoi Facebookissa