Koronatapausten määrä on kasvussa – EM-kisaturisteilla todettu lähes 400 tartuntaa

Venäjältä palaavien tulee hakeutua testeihin, vaikka oireita ei olisikaan.

Vähäisimmistäkin koronavirustartunnan oireista tulee hakeutua testiin. (Kuva AOP)

Tartuntojen ilmaantuvuus on noussut erityisesti parikymppisten ikäryhmässä.

KORONAVIRUS Uusia koronatapauksia todettiin viime viikon aikana runsaasti edellisiä viikkoja enemmän, yhteensä 947 tapausta. Tapauksia todettiin yli 400 enemmän kuin edeltävällä viikolla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo, että uusien tartuntojen määrän kasvun selittää suurimmalta osin jalkapallon EM-kisaturisteilla todetut tartunnat. Venäjän Pietarissa jalkapallon EM-kisoissa vieraili edellisviikkojen aikana vähintään 4500 suomalaista. Kisoista palanneilla henkilöillä on todettu eiliseen mennessä 386 positiivista testitulosta ja 50 jatkotartuntaa.

Suurin osa tapauksista on raportoitu Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, yhteensä 264 tapausta ja 17 jatkotartuntaa, sekä Pirkanmaan – 38 tapausta ja 8 jatkotartuntaa – että Varsinais-Suomen – 31 tapausta ja 5 jatkotartuntaa – sairaanhoitopiireissä.

Ulkomailla saatujen tartuntojen osuus kaikista uusista tartunnoista onkin kasvanut. Viikolla 25 puolet tartunnoista oli peräisin ulkomailta, kun edellisellä viikolla ulkomailta saatujen tartuntojen osuus oli 33 prosenttia. Yli 40 prosenttia viikolla 25 todetuista tartunnoista liittyy suoraan Venäjän kisaturismiin.

Tartuntojen ilmaantuvuus on noussut erityisesti parikymppisten ikäryhmässä. Viikolla 25 todetuista tartunnoista yli kolmannes todettiin 20–29-vuotiailla.

Sairaalahoidossa Covid-19-potilaita oli kuun vaihteessa sairaanhoitopiirien ilmoituksen mukaan yhteensä 38, joista perusterveydenhuollon osastoilla 3, erikoissairaanhoidon osastoilla 28, ja teho-osastoilla 7 potilasta. Sairaalahoidon tarve on toistaiseksi olennaisesti ennallaan. Tautiin liittyviä kuolemia oli ilmoitettu Tartuntatautirekisteriin yhteensä 973.

Koko maassa noin 58 prosenttia väestöstä on saanut ainakin yhden rokoteannoksen, ja toisen annoksen 18 prosenttia. Noin 72 prosenttia yli 18-vuotiaista on saanut ensimmäisen koronarokotteensa.

Lue myös: Kotimainen koronatutkimus – Biontech-Pfizerin koronarokote tehoaa hyvin myös virusmuunnoksiin

Kommentoi Facebookissa