Kova siirtouutinen – Patrik Laine vaihtaa NHL:ssä seuraa

Patrik Laine edusti NHL:ssä Winnipeg Jetsia vuosina 2016-21

Patrik Laine edusti NHL:ssä Winnipeg Jetsia vuosina 2016-21. (Kuva All Over Press)

Patrik Laineen uusi seura NHL:ssä on Columbus Blue Jackets.

JÄÄKIEKKO NHL-seura Columbus Blue Jackets vahvisti lauantaina merkittävän pelaajakaupan. Columbus hankki suomalaistähti Patrik Laineen Winnipeg Jetsistä ja sai kaupassa myös hyökkääjä Jack Roslovicin.

Toiseen suuntaan kaupassa matkaa hyökkääjä Pierre-Luc Dubois. Winnipeg saa myös kolmannen kierroksen varausvuoron vuoden 2022 draftiin.

Dubois, 22, on Columbuksen General Managerin Jarmo Kekäläisen kohuakin aiheuttanut varaus kesän 2016 varaustilaisuudesta. Etenkin Suomessa varauksesta kohistiin sen vuoksi, että Kekäläinen valitsi kanadalaissentterin ennen Jesse Puljujärveä. Puljujärvi meni seuraavalla, neljännellä vuorolla Edmonton Oilersiin.

Dubois on pelannut NHL:ssä tähän mennessä kolme täyttä kautta ja pelannut 239 runkosarjan ottelua tehoilla 66+93=159.

Laine, 22, oli saman varaustilaisuuden kakkosvaraus. Laine on pelannut NHL:ssä neljä täyttä kautta ja pelannut runkosarjassa 306 ottelua tehoilla 140+110=250.

Juttuvinkki: Kalervo Kummola kovasta ratkaisusta – ”Mitään poliittista painostusta ei minua kohtaan tullut”

Tällä kaudella Laine on ehtinyt pelaamaan vain yhden ottelun loukkaantumisen vuoksi. Kauden avauspelissään Laine loisti ja iski tehot 2+1. Hänen jälkimmäinen maalinsa oli voittomaali jatkoajalla.

Se jäi myös Laineen viimeiseksi otteluksi Winnipeg Jetsin paidassa. Siirtohuhut velloivat hänen ympärillään kuumina, eikä Laine itsekään kiistänyt, etteikö mahdollinen siirto olisi tuloillaan.

Teksti: Ville Hirvonen ja Otto Palojärvi

Lue myös: Kevin Lankinen valittiin parhaaksi – Kaapo Kakko jälleen maalin makuun

Kommentoi Facebookissa