KPV nousi vierasmaalisäännöllä Veikkausliigaan – edellisestä kaudesta lähes 30 vuotta

Kalle Multasen puskumaali vieraskentällä vei kokkolalaiset ylemmälle sarjatasolle.

Kalle Multasen puskumaali vieraskentällä vei kokkolalaiset ylemmälle sarjatasolle. (Kuva AOP)

Kokkolalaiset ovat pelanneet korkeimmalla sarjatasolla viimeksi vuonna 1990.

JALKAPALLO KPV pelaa ensi kaudella Veikkausliigaa, kun se pelasi TPS:n kanssa 1–1 (1–1)-tasapelin liigakarsintojen toisessa osassa Turussa. Ensimmäisen osaottelun päättyessä Kokkolassa huonokuntoisella kentällä maalittomana, jäi KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhoselle jotain hieman hampaankoloon.

– Jos olosuhteet ovat Turussa hiemankin paremmat, näkisin vierasmaalin tekemiseen olevan huomattavasti paremmat mahdollisuudet, Korhonen arvioi ennen peliä.

Ottelua oli seuraamassa yli 3 500 katsojaa ja kotiyleisö sai aihetta riemuun, kun Sami Rähmönen vei TPS:n johtoon 18. minuutilla. KPV tuli kuitenkin tasoihin ensimmäisen puoliajan lopussa, kun Kalle Multanen onnistui maalinteossa. Patrick Byskata laukoi vapaapotkun ylärimaan, ja Multanen puski tasoituksen.

Toisella puoliajalla ei enää maaleja nähty turkulaisten vahvasta painostuksesta huolimatta ja näin KPV nousee Veikkausliigaan vierasmaalisäännön turvin, TPS putosi Ykköseen.

Kokkolalaisten sarjanousun takana on joukkuetta viisi vuotta rahoittanut paikallinen liikemies Matti Laitinen. KPV on pelannut korkeimmalla sarjatasolla viimeksi vuonna 1990.

Veikkausliigan nousi myös jo aikaisemmin paikkansa varmistanut HIFK.

  • Lähde Suomen Palloliitto

Lue myös: HJK juhli kentällä Veikkausliigan mestaruuttaan – kannattajat rähinöivät itsensä putkaan pelin ajaksi

Kommentoi Facebookissa