Krista Pärmäkoski jäi kärjestä lähes pari minuuttia – iso romahdus muutamassa vuodessa

Krista Pärmäkoski on moninkertainen olympiamitalisti ja MM-mitalisti.

Krista Pärmäkoski on moninkertainen olympiamitalisti ja MM-mitalisti. (Kuva AOP)

Krista Pärmäkoski oli Oberstdorfin MM-kisojen yhdistelmähiihdossa 13:s. Samalla matkalla hän otti 2017 MM-hopeaa ja 2018 olympiapronssia.

HIIHTO Myös huulirasvakärystään tunnettu Norjan megatähti Therese Johaug hiihti voittoon Oberstdorfin MM-kisoissa naisten 15 kilometrin yhdistelmäkisassa. Johaug oli kisassa täysin ylivoimainen.

Hopealle hiihtänyt Frida Karlsson hävisi Johaugille puoli minuuttia. Ruotsin Ebba Andersson hiihti pronssille.

Suomalaisittain kilpailu oli surullista katsottavaa. Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena tuloksissa 13:s hävittyään Johaugille minuutin ja 53 sekuntia. Pärmäkoski jäi 10. sijastakin 23 sekuntia.

Lahden MM-kisoissa 2017 Pärmäkoski sijoittui vastaavalla matkalla hopealle. Pyeongchangin 2018 olympialaisissa hän oli vastaavalla matkalla pronssilla. Johaug oli näistä kekkereistä huulirasvakärynsä takia poissa, mutta se ei poista faktaa, että Pärmäkosken taso on romahtanut.

Pärmäkoski ei ole tällä kaudella ollut vakuuttavassa kunnossa. Siihen on vaikuttanut sairastelu.

Silti muutaman vuoden takaisen mitalistin olisi olettanut olevan lähempänä kärkipään sijoja. Pärmäkosken alamäki oli nähtävissä jo 2019 MM-kisoissa Seefeldissä. Nyt alamäki on jyrkentynyt.

Laura Mononen oli toiseksi parhaana suomalaisena 20:s jäätyään Pärmäkoskesta yli minuutin. Vilma Nissinen oli 22:s ja Johanna Matintalo 30:s.

Tämän kauden kuntonsa perusteella Pärmäkoski ja Mononen menestyivät suunnilleen tasonsa mukaan. Nissisen esitys oli positiivinen yllätys ja Matintalon vastaavasti odotettiin pärjäävän paremmin.

Yhdistelmäkisan perusteella voi hyvin ennustaa, ettei naisten viestistä kannata odottaa suomalaismitalia, ellei sitten jotain dramaattista tapahdu. Ruotsi ja Norja taistelevat kullasta. Venäjä, jonka kolme edustajaa pärjäsi yhdistelmäkisassa Pärmäkoskea paremmin, ottanee pronssia.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Ilkka Herolalle MM-hopeaa – pitkä mitaliton putki viimein ohi!

Kommentoi Facebookissa