Kristiina Mäkelä iloitsi – Senni Salminen kiroili ja itki

Senni Salminen karsiutui Tokion olympialaisten kolmiloikkafinaalista (Kuva AOP)

Senni Salminen karsiutui Tokion olympialaisten kolmiloikkafinaalista. (Kuva AOP)

Kristiina Mäkelä saavutti kolmiloikan olympiafinaalipaikan tuloksella 14,21. Senni Salminen hävisi Mäkelälle sentillä ja karsiutui.

OLYMPIALAISET Kristiina Mäkelä nähdään kolmiloikan olympiafinaalissa toista kertaa peräkkäin. Hän pääsi finaaliin Tokiossa viimeisenä kilpailijana tuloksella 14,21.

Mäkelä on naisten yleisurheilun hyppylajeissa ensimmäinen kahteen olympiafinaaliin selviytynyt suomalainen. Aiemmin moiseen ovat yltäneet keihäänheittäjät Mikaela Ingberg ja Heli Rantanen.

– Niin se putki jatkuu. Kova! hehkutti Mäkelä.

Finaalin tulostaso oli todella kova.

– Kauhistus mitä hyppyjä. Oli kyllä huonoja hyppyjä. Nyt täytyy finaalissa kyllä oikeasti loikkia kanssa, Mäkelä hämmästeli.

Omiin suorituksiinsa Mäkelä ei ollut tyytyväinen.

– Juoksu kulki hyvin ja mä yritin ponnistaa lankulta. Se meni aika hyvin, mutta mä en päässyt siihen lankulle ja se ei heittänyt mua eteenpäin. Se oli pikkuinen ongelma siinä, Mäkelä sanoi.

Senni Salminen jäi tulokseen 14,20. Hän hävisi Mäkelälle sentillä ja karsiutui finaalista.

Mäkelä lohdutti Salmista.

– Sen verran sanoin, että tiedän justiinsa, miltä siitä tuntuu. Olen itse jäänyt ensimmäisistä aikuisten MM-kisoistani sentillä finaalista ulos. Tiedän kyllä sen fiiliksen ja varmasti hänellä oli omia odotuksia. Sanoin, että en tiedä, mitä sanoa, mutta tiedän, miltä susta tuntuu.

Itse Mäkelä oli karsinnan jälkeen vapautuneella tuulella.

– Mä olen helpottunut. Nyt haluan palautua tästä mahdollisimman nopeasti ja lähden valmistautumaan uudelleen. Tein sen, mitä halusin ja haluan nyt sitten lisää finaalissa. Vähän jopa hävettää, että oli noin huonot loikat, mutta se riittää karsinnassa, että pääsee jatkoon.

Aiemmissa arvokisafinaaleissaan Mäkelä ei ole päässyt parhaalle tasolleen. Tokiossa hän aikoo korjata asian.

– Sitä valmistautumista, mitä nyt ollaan muutettu. Ei olla panostettu siihen karsintaan niin paljon fyysisesti. Nyt olisi enemmän paukkuja finaaliin. Aikaisempina vuosina se finaaliin pääsy on ollut jo saavutus, mutta nyt olen aikuisempi ja tähtään pelkästään siihen finaaliin.

Mitä Kristiina Mäkelältä voidaan odottaa finaalissa?

– Ihan mitä vaan. Nyt kun mä hyppään ton verran yhdellä kinkalla ja kahdella huonolla loikalla, niin se voi olla tosi pitkällä, kun se osuu. Se on ollut vaan hakusessa koko kesän. Nyt vaan toivotaan, että se tulee sieltä. Toi on tosi hyvä rata, hän vastasi.

Senni Salminen murtui haastattelussa

Senni Salminen koki Tokion olympialaisten kolmiloikkakarsinnassa pahan pettymyksen. Hän jäi tuloksella 14,20 sentin päähän finaalipaikasta.

Salmiselta odotettiin finaalipaikkaa. Olihan hän hypännyt tällä kaudella Suomen ennätyksen 14,63.

– Fyysisesti tuntui siltä, että olisi pitänyt mennä sinne. Tää kisa jäi ihan kokonaan pääkopasta kiinni, hän tilitti tuntojaan.

Salminen arveli jännittäneensä ensimmäisiä olympiakisojaan liikaa.

– En mä tiedä ylilatautumista, mutta tuli mietittyä vähän liikaa. Huomaa, että oli ekat olympialaiset, eikä oikein tiiä, miten täällä toimitaan.

Normaalisti tuloksella 14,20 on menty arvokisoissa finaaliin. Mutta Tokion karsinnassa taso oli hurja.

Salminen oli pettynyt loikkiinsa.

– Eka oli ihan ok. Semmoinen peruspaska hyppy. Muista ei olekaan sitten kaunista sanottavaa.

Muutoksetkaan eivät auttaneet toisella ja kolmannella yrityksellä.

– Vähän yritin, että vauhti säilyisi paremmin, mutta ei siinä mikään auttanut. Olisi pitänyt olla vähän enempi luottoa tohon hommaan.

Haastattelun lopuksi Salminen purskahti itkuun puhuessaan paineista.

– Ehkä itse loi itelle tehdä vi**n kova tulos tähän, hän sanoi ja poistui paikalta.

Teksti Otto Palojärvi, Tokio

Lue myös: Suomen ennätys ja finaalipaikka – Sara Kuivistolla ja Topi Raitasella kova vire Tokiossa!

Kommentoi Facebookissa