KRP iskee saaristossa ja mantereella – yritystä epäillään usean miljoonan euron rahanpesusta

KRP saa kotietsintöihin tukea muilta viranomaisilta, muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Rajavartiolaitokselta.

KRP saa kotietsintöihin tukea muilta viranomaisilta, muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Rajavartiolaitokselta. (Kuva AOP)

Keskusrikospoliisi ilmoittaa tekevänsä kotietsintöjä talousrikostutkinnan yhteydessä Varsinais-Suomessa.

RAHANPESU Keskusrikospoliisi suorittaa viikonloppuna kotietsintöjä Varsinais-Suomen alueella, pääosin saaristossa. Etsinnät liittyvät yhteistyössä Verohallinnon kanssa tehtävään esitutkintaan, jossa useita henkilöitä epäillään muun muassa törkeästä rahanpesusta ja törkeästä veropetoksesta.

Suomalaisen osakeyhtiön toiminnassa epäillään pestyn rahaa usean miljoonan euron edestä. Lisäksi yhtiön epäillään käyttäneen toiminnassaan pimeää työvoimaa. Osakeyhtiö on rekisteröity Suomeen, mutta sen omistus on toisessa EU-maassa.

KRP saa kotietsintöihin tukea muilta viranomaisilta, muun muassa Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Rajavartiolaitokselta. Operaatio on mittava ja näkyvä, KRP ilmoittaa Twitterissä.

”KRP:n parhaillaan suorittama kotietsintä Turun saaristossa sijaitsevan yrityksen tiloihin saattaa herättää veneilijöiden ja mökkeilijöiden keskuudessa huomiota. #KRP #poliisi”

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Markku Ranta-ahon mukaan kohteita sekä Turun saaristossa että mantereella on kymmenkunta. Operaatioon osallistuu tiettävästi noin sata henkilöä.

Alueella on lentokielto ja Merivartiosto estää myös veneliikenteen alueella. Poliisi käyttää operaatiossa mahdollisesti helikoptereita ja KRP haluaa estää lisäksi kuvaamisen.

STT kertoo Turun lennonjohdon vahvistaneen, että lentokieltoalue Turun saaristossa alkaa Paraisten kohdalta ja jatkuu länteen Korppoon keskustaan asti. Alueen pohjoisraja kulkee hieman Paraisten pohjoispuolella ja eteläraja Korppoo–Nauvo-linjan eteläpuolella. Lentokielto on asetettu maanantaihin kello 15 asti ja se koskee myös droneja.

Tilannetta hankaloittaa parhaillaan alueella vallitseva myrskyinen sää.

Lue myös: Rajavartiolaitos uudistaa nopeaa venekalustoaan – partiovene mukana myös venenäyttelyssä

Kommentoi Facebookissa