Kultavahti Kevin Lankinen tekee NHL-läpimurtoaan – kolmessa ottelussa sata torjuntaa

Kevin Lankinen ja Kaapo Kakko loistivat Leijonien 2019 MM-kultajoukkueessa

Kevin Lankinen ja Kaapo Kakko loistivat Leijonien 2019 MM-kultajoukkueessa. (Kuva AOP)

Maalivahdit Juuse Saros ja Kevin Lankinen olivat molemmat vahvassa roolissa, kun Saroksen edustama Nashville Predators voitti Lankisen edustaman Chicago Blackhawksin.

JÄÄKIEKKO Suomalaismaalivahdit olivat keskiviikkona NHL-ottelussa rautaa, kun Nashville Predators kaatoi Chicago Blackhawksin voittolaukauskisan jälkeen lukemin 2-1. Nashvillen tolppien välissä seisoi Juuse Saros ja Chicagon tolppien välissä Kevin Lankinen.

Suomalaisvahtien kohtaaminen meni Sarokselle, joka torjui ottelussa 29 kertaa. Hänet valittiin ottelun kolmostähdeksi.

Leijonille MM-kultaa 2019 torjunut Lankinen oli kuitenkin merkittävässä roolissa siinä, että Chicago sai ottelusta yhden pisteen. Hän torjui peräti 41 kertaa.

Nashvillen hyökkääjät Mikael Granlund ja Erik Haula pelasivat samassa kentässä ja jäivät pisteittä. Jääaikaa Granlund sai minuuttia ja Haula 15.28 minuuttia.

Ottelu oli Lankisen kauden ja koko NHL-uran neljäs. Hänellä on tilillään neljästä ottelusta kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Viimeisessä kolmessa ottelussa hän on päästänyt vain neljä maalia ja on torjunut 100 kertaa.

– Minusta tuntui varmalta, erittäin hyvältä. Pelasimme joukkueena nyt paremmin. Harmi vain, että voitto jäi saamatta, kommentoi Lankinen NHL.com:n mukaan.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Chicagossa kilpailu ykkösmaalivahdin paikasta on tiukkaa. Lankinen saa kovaa haastetta Collin Delialta ja Malcolm Subbanilta, joka oli ennen kautta suurin suosikki ykköstorjujaksi. Subban olikin hyvässä vedossa Chicagon edellisessä ottelussa.

– Kun näen maalivahtimme pelaavan hyvin, haluan hypätä askiin ja pelata vielä paremmin. Minulla, ”Subbylla” ja Delialla on hyvä suhde keskenämme, ja me ajamme toisiamme eteenpäin. Siinä voittaa kaikki, Lankinen kommentoi kilpailutilanteesta.

Lankinen on taistossa joka tapauksessa vahvoilla. Chicagon päävalmentaja Jeremy Colliton antoikin hänelle Nashville-ottelun jälkeen isot kehut.

– Hänellä on maltillista itseluottamusta, ja hän ei ole yllättynyt hyvistä esityksistään. Pidämme siitä, että hänellä on itseluottamusta, joka heijastuu lopulta koko joukkueen peliin, Colliton sanoi.

Nuorissa Leijonissa 2016 MM-kultaa voittanut puolustaja Olli Juolevi ei mahtunut Vancouver Canucksin kokoonpanoon, kun Canucks voitti Ottawa Senatorsin 5-1. Juolevi joutui katsomoon, vaikka hän oli tehnyt edellisessä ottelussa maanantaina tehnyt NHL-uransa avausmaalin. Katsomokomennus oli Juoleville kauden ensimmäinen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: NHL:n maalipörssin kärjessä – Mikko Rantanen lähellä ennätystä

Kommentoi Facebookissa