Kunnallispolitiikan veteraanille sakot – syytti valtuutettuja lasten raiskaajiksi

– Ilmaisu ylittää sen, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä, käräjäoikeus toteaa päätöksessään.

– Ilmaisu ylittää sen, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä, käräjäoikeus toteaa päätöksessään. (Kuva Fotolia)

Mies nimitteli laskettelurinteen lakkauttamisen puolesta äänestäneitä Facebookissa.

KUNNIANLOUKKAUS Lähes 40 vuotta Valkeakosken kaupunginvaltuustossa istunut veteraani sai sakot kunnianloukkauksesta. Mies oli väittänyt Facebookissa eräiden valtuutettujen syyllistyneen lasten raiskaamiseen.

Pitkään Valkeakosken kaupunginvaltuutettuna toiminut mies suivaantui siitä, kun valtuusto päätti lopettaa Korkeakosken laskettelurinteen toiminnan. Kuusi valtuutettua teki perättömän väitteen johdosta syytepyynnön, ja syyttäjä nosti miestä vastaan syytteen törkeästä kunnianloukkauksesta.

Oikeudessa syytetty esitti, ettei hän tarkoittanut sitä, että joku olisi konkreettisesti syyllistynyt lasten raiskaamiseen. Hänen tarkoituksenaan oli arvostella sitä, että lapsilta oli viety harrastusmahdollisuus.

Käräjäoikeuden mielestä vastaaja oli arvostellut valtuuston päätöstä ilmaisulla, joka saa aikaan mielleyhtymän erittäin vakavana pidettävästä rikoksesta.

– Ilmaisu ylittää sen, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä, käräjäoikeus toteaa päätöksessään.

Käräjäoikeuden mielestä väite lasten raiskaamisesta ei kuitenkaan aiheuttanut erityisen suurta kärsimystä kenellekään. Syyte törkeästä kunnianloukkauksesta hylättiin. Tuomio tuli perusmuotoisesta kunnianloukkauksesta.

Lähes 80-vuotiaan veteraanikunnallismiehen tuomioksi tuli 20 kappaletta 31 euron suuruista päiväsakkoa. Maksettavaa kertyi 620 euroa.

Lue myös: Syyte törkeästä kunnianloukkauksesta – mies kirjoitti valtuutettujen syyllistyneen lasten raiskaukseen

Kommentoi Facebookissa