Kuolonkolarissa menehtyi nuori pariskunta – ”Sivullinen yritti sammuttaa paloa ja auttaa uhreja”

Vasta pelastuslaitos sai palon sammutettua ja tilanteen hallintaan. (Kuvituskuva Fotolia)

Kuljettajana toimineen miehen epäillään ajaneen tilanteessa huomattavaa ylinopeutta.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisi jatkaa Loimaalla lauantaina tapahtuneen ulosajon selvittämistä. Onnettomuudessa menehtyi paikkakuntalainen pariskunta. Ulosajo tapahtui Hannunkadulla lauantaina 26.11.2022 hieman ennen klo 23 illalla.

Tutkinnassa tähän mennessä selvinneen perusteella vanhempi BMW-merkkinen henkilöauto on tullut Oppipojankadun suunnasta. Kuljettaja on menettänyt ajoneuvon hallinnan suoralla katuosuudella ja ajoneuvo on törmännyt suurella nopeudella ja heittelehtien teollisuuskiinteistön seinään.

Auto on syttynyt välittömästi törmäyksen jälkeen palamaan. Paikalle tullut sivullinen yritti sammuttaa paloa ja auttaa uhreja. Palo oli kuitenkin niin voimakas ja auton kolarivauriot niin suuria, että vasta pelastuslaitos sai palon sammutettua ja tilanteen hallintaan

Autossa olleiden henkilöiden pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään. Onnettomuudessa menehtyi Loimaalla asunut pariskunta, molemmat olivat syntyneet vuonna 1999.

Tapahtumapaikalla on 40 km/h nopeusrajoitus, mutta kuljettajana toimineen miehen epäillään ajaneen tilanteessa huomattavaa ylinopeutta. Kapeahko ajorata oli talvisen sään mukaisesti luminen ja liukas, sääolosuhteet eivät kuitenkaan olleet vuodenaikaan nähden poikkeukselliset.

Poliisi on puhuttanut ja kuulustellut tutkinnassa useita henkilöitä todistajina. Tutkinta jatkuu valvontakameroiden sekä muun materiaalin kartoittamisella ja hankkimisella sekä muulla tutkinnalla. Tutkinnassa selvinneiden seikkojen perusteella tapahtuma näyttäytyy vaarallisena ja riskialttiina kaahailuna talvisessa illassa. Tässä tapauksessa riskit toteutuivat peruuttamattomalla tavalla.

Poliisi tutkii tapahtumia epäiltyinä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena sekä kuolemansyyn selvittämisenä. Tutkinnassa ei ole saatu viitteitä päihteiden liittymisestä tapahtumiin.

Lue myös: Henkilöauto törmäsi varastorakennukseen ja syttyi palamaan – kaksi nuorta aikuista menehtyi

Kommentoi Facebookissa