Kuopiosta iloisia eurofutisuutisia – RoPSilla pientä toivoa

KuPS lähtee ensi viikolla ja sitä seuraavalla pelattiin otteluihin altavastaajana.

KuPS lähtee ensi viikolla ja sitä seuraavalla pelattiin otteluihin altavastaajana. (Kuva Fotolia)

KuPS voitti Eurooppa-liigan karsinnassa valkovenäläisjoukkueen. RoPS hävisi Aberdeenissa ja FC Inter Kööpenhaminassa.

JALKAPALLO Kuopion Palloseura voitti Eurooppa-liigan karsinnan ensimmäisessä osaottelussa valkovenäläisen FC Vitebskin 2-0. Luis Carlos Murillo ja Lucas Rangel tekivät KuPSin maalit.

Vitebsk on pelannut Valko-Venäjän liigassa heikosti, eikä vakuuttanut Kuopiossakaan. KuPS hallitsikin kotiotteluaan selkeästi.

– Hyvä peli meiltä. Ensimmäisellä puoliajalla me pelasimme kärsivällisesti ja pidimme palloa. Toisella puoliajalla tilaa alkaa aueta, niin kävi ja pelin rakenne toimi. Laidan kautta me pelasimme taskuun. Me pelasimme erittäin hyvän toisen puoliajan, maalit vapauttivat peliä ja ne muuttavat aina peliä, KuPSin päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoi seuran verkkosivuilla.

Toinen ottelu pelataan ensi torstaina Valko-Venäjällä.

– Jalat pidetään maassa. Pukukopissa me otimme rauhallisesti, sillä puolivälissä ollaan vasta. Me teemme kovasti hommia, jotta saamme tuloksen toisesta osaottelusta. Meidän pitää valmistautua siihen pelilliseen muutokseen, mitä toiseen otteluun on tulossa. Me emme antaneet vierasmaalia, se on iso juttu tänään. Pelissä tuli paljon pitkää palloa, me puolustimme ne hyvin hyvän toppariparin johdolla, Honkavaara ilmoitti.

Kööpenhaminassa ja Aberdeenissa ei nähty suomalaisyllätyksiä. Bröndby voitti Turun FC Interin 4-1 ja Aberdeen pehmitti RoPSin 2-1.

Tulokset eivät yllättäneet. Budjeteissaan Aberdeen ja Bröndby ovat aivan eri tasolla Veikkausliigaan verrattuna. Tosin RoPS teki arvokkaan vierasmaalin.

Mestareiden liigan karsinnassa HJK voitti tiistaina HB Torshavnin Helsingissä 3-0. Toisessa osaottelussa ensi tiistaina Torshavnissa HJK:n pitäisi kaiken järjen mukaan kyetä säilyttämään johtoasemansa.

Inter tuskin nousee ensi torstaina voittoon ja RoPSinkin putoaminen on vierasmaalista huolimatta todennäköistä. Mutta KuPSin jatkopaikka on realistinen ja toisi positiivista nostetta euromenestyksessä syvissä vesissä uineelle Veikkausliigan futikselle.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Huuhkajien menestys innostaa – syksyn pelit myyty loppuun

Kommentoi Facebookissa