KuPS jatkaa kärjessä – HIFK:n jo lähellä suoraa putoamista

Kuva Veikkausliiga/ Risto Oksanen

KuPS riisti Veikkausliigan kärkipaikan FC Hongalta. HJK nousi toiseksi.

JALKAPALLO Veikkausliigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua. HJK voitti Helsingissä SJK:n 1-0 ja Vaasassa VPS pelasi sarjajumbo HIFK:n kanssa tasan 1-1.

Lauantaina Turussa KuPS oli voittanut FC Interin 2-1. FC Honka oli kotiottelussaan Espoossa jäänyt AC Oulun kanssa 2-2 -tasapeliin.

Tulosten myötä KuPS jatkaa sarjan kärjessä. HJK on toisena KuPSin kanssa tasapisteissä. Kärkipaikkansa menettänyt Honka on kolmantena. Eroa KuPSiin sekä HJK:hon sillä on kaksi pistettä.

Haka on sarjassa neljäntenä voitettuaan lauantaina Tampereella Ilveksen 3-2. AC Oulu on sarjassa viidentenä ja SJK kuudentena. Seitsemäntenä oleva Inter on kolme pistettä SJK:ta perässä ja taistelee vielä paikasta ylempään loppusarjaan, jonne etenee kuusi parasta.

Tyvipäässä HIFK:n tilanne on entistä tukalampi. Joukkue otti Vaasasta pisteen, mutta eroa toiseksi viimeisenä olevaan FC Lahteen on kahdeksan pistettä.

Pelaamatta on seitsemän ottelua. Voitosta saa kolme pistettä, joten HIFK:n putoaminen voi varmistua jo hyvissä ajoin ennen päätöskierrosta. Tällä kaudella HIFK on voittanut vain yhden ottelun.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HJK kohtaa AS Roman Töölössä lokakuun lopulla kello 22

Kommentoi Facebookissa