Kuvaukset käynnistyvät keväällä – ”Juice jos kuka ansaitsee elokuvan”

Manserockin kantava voima Juice Leskinen soittaa viulua Tampereen Keskustorin suihkulähteellä.

Manserockin kantava voima Juice Leskinen soittaa viulua Tampereen Keskustorin suihkulähteellä. (Kuva Mikko Alatalon arkisto)

Juice Leskinen ehti jättää lähtemättömän jäljen suomalaisen rock-musiikin ja lyriikan historiaan.

ELOKUVA Juice Leskisen elämästä kertova elokuva saapuu valkokankaille vuoden 2018 lopulla. Elokuva perustuu vapaasti Antti Heikkisen kirjoittamaan Juice-elämänkertaan Risainen elämä.

Elokuvan ohjaa Teppo Airaksinen, joka tunnetaan muun muassa elokuvista Kulman pojat, Napapiirin sankarit 2 ja Downshiftaajat. Tuottajana toimii Marko Talli ja käsikirjoittajana Antti-Heikki Pesonen. Elokuvan levittää SF Studios.

Pääroolissa nähdään Riku Nieminen ja nuorempaa Juhani ”Juice” Leskistä näyttelee 11-vuotias kuopiolainen Silmu Ståhlberg. Elokuvan kuvaukset alkavat maaliskuussa Tampereella, jossa suurin osa elokuvan kohtauksista kuvataan.

– Kuvaamme monissa paikoissa, jotka ovat Juicen elämään liittyneet. Huomioiden kuitenkin menneen ajan vaatimukset ja sen, miltä paikat nykyään näyttävät, kommentoi tuottaja Marko Talli.

Lisäksi kuvauksia tehdään Juicen synnyinseuduilla Savossa.

Juice synnytti lukemattoman määrän kuolemattomia lauluja, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Siksipä elokuvassa musiikki on luonnollisesti suuressa roolissa. Juice Leskisen elämästä kertova elokuva on fiktio, mutta se kulkee totuuteen pohjautuvia polkuja pitkin. Elokuva paljastaa ikonisen taiteilijan risaisesta elämästä seikkoja, joista suuri yleisö ei tiedä läheskään kaikkea.

Juice ja Mikko -kiertue vuonna 1975, kaksikko palasi yhteen vielä kolmekymmentä vuotta myöhemmin.
Juice ja Mikko -kiertue vuonna 1975, kaksikko palasi yhteen vielä kolmekymmentä vuotta myöhemmin. (Kuva Mikko Alatalon arkisto)

Juicen ystävä ja työkaveri Mikko Alatalo on otettu, että yleisö saa viimein nähdä legendasta tehdyn virallisen elokuvan.

– Juice jos kuka ansaitsee elokuvan. Hän aloitti suomenkielisen rock-lyriikan tekemisen ja synnytti manserockin. Hän on ollut satojen lauluntekijöiden innoittaja, Mikko toteaa.

Juice Leskinen syntyi Juankoskella helmikuussa 1950 ja kuoli Tampereella marraskuussa 2006. Vuosissa mitaten Leskisen elämä jäi melko lyhyeksi, mutta matkansa varrella hän ehti tehdä monen ihmisen työt ja jättää lähtemättömän jäljen suomalaisen rock-musiikin ja lyriikan historiaan.

Juicelta jäi jälkeensä myös vahakantisia vihkoja täynnä julkaisemattomia tekstejä, muun muassa käännöksiä Bob Dylanin lyriikasta, mutta perikunta ei anna niille julkaisulupaa. Päivän Lehti kirjoitti asiasta aikoinaan tässä.

Kommentoi Facebookissa